X

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας και σήμερα όλη η επικράτεια. Πού θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες. Ισχυροί άνεμοι στο σκηνικό του καιρού.

Ant1news

Άστατος θα παραμείνει και σήμερα ο καιρός με νεφώσεις, παροδικά αυξημένες βροχές και τοπικές καταιγίδες, στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, στα νησιά του Αιγαίου, κυρίως του κεντρικού και νότιου και πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά, κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Στην Αττική, όπου από τα ξημερώματα σημειώνονται καταιγίδες και βροχές, αναμένεται βελτίωση μετά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη, Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως θυελλώδεις, από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάσουν μέχρι και τα 6-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή σε νότιους ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς, στην κεντρική και νότια Ελλάδα από 12 έως 19 βαθμούς και στη Δυτική από 11 έως 25, εκτός από την Ήπειρο, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς. Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο βόρειο και δυτικό Αιγαίου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, βαθμιαία ενισχυόμενοι στο Κεντρικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.