X

“Έπεσε” θύμα ληστείας για να ....μειώσει τα χρέη του!

Ο 45χρονος κάλεσε την Άμεση Δράση για να καταγγείλει ότι τον λήστεψαν, αλλά έφυγε με χειροπέδες...

Ant1news

Ένα παράδοξο τρόπο επέλεξε ο 45χρονος ιδιοκτήτης πρακτορείου του ΟΠΑΠΑ στα Τρίκαλα, για να λύσει έστω και προσωρινά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω χρεών.

Μόνο που δεν είχε υπολογίσει πολύ καλά τα δεδομένα κι έτσι οι άντρες της Άμεσης Δράσης που κάλεσε ο ίδιος για να καταγγείλει την ληστεία, του πέρασαν χειροπέδες.

Ο 45χρονος κάλεσε την αστυνομία και είπε ότι δυο άγνωστοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά εισέβαλαν στο πρακτορείο του, τον χτύπησαν και του άρπαξαν με την απειλή πιστολιού ένα τσαντάκι που περιείχε 10.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν όμως εκεί ήξεραν καλά τη δουλειά τους και πήγαν στα γειτονικά καταστήματα που διέθεταν εξωτερικές κάμερες ασφαλείας να βρουν υλικό που θα τους βοηθούσε να εντοπίσουν τους δράστες.

Μετά την εξέταση διαφορετικών οπτικών υλικών, διαπίστωσαν ότι την ώρα που ισχυριζόταν ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ότι έγινε η ληστεία, κανείς δεν μπήκε και βγήκε από το κατάστημα του.

Έτσι άρχισαν τις επίμονες ερωτήσεις και ο πράκτορας αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι σκηνοθέτησε ο ίδιος την ληστεία του γιατί είχε χρέη που δεν μπορούσε να καλύψει.

Ο 45χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων που του άσκησε δίωξη για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και άσκοπη κινητοποίηση αρχής.