X

Επεισόδια με μολότοφ στον Άγνωστο Στρατιώτη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη όταν ομάδες αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες "απάντησαν" με χημικά.

Ant1news

Επεισόδια ξέσπασαν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

Ομάδα κουκουλοφόρων εισήλθε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προσπάθησε να περάσει στο προαύλιο της Βουλής, πετώντας πέτρες και βόμβες μολότωφ.

Μάλιστα, τυλίχθηκε στις φλόγες το κουβούκλιο της φρουράς που βρίσκεται μπροστά από τη Βουλή, στο οποίο νωρίτερα η ίδια ομάδα προκάλεσε ζημιές με βαριοπούλα! Άμεση ήταν η επέμβαση των ΜΑΤ, τα οποία τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι αντιεξουσιαστές επανήλθαν λίγο αργότερα μπροστά από το προαύλιο της Βουλής, πετώντας πέτρες, βόμβες μολοτωφ και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απώθηκαν εκ νέου με χρήση χημικών.

Την ίδια ώρα ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στα μέτρα. Τα συνδικάτα αντιδρούν υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο «που βάζει ταφόπλακα στην κοινωνία και την οικονομία και οδηγούν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ, «τα μέτρα είναι βάρβαρα και αντιλαϊκά με νέες περικοπές συντάξεων, λοκ άουτ, ομαδικές απολύσεις, νέα φοροεπιδρομή», τονίζοντας ότι και μετά την ψήφισή τους, τα συνδικάτα θα βρίσκονται στους δρόμους για την κατάργησή τους.

Η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είχε και μουσικό χρώμα, καθώς πραγματοποιήθηκε συναυλία με λαϊκούς τραγουδιστές, με συνοδεία τη Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης.