X

Το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές φέρνει… προσφυγές

Αναμένεται κύμα προσφυγών κατά των υπουργικών αποφάσεων που αφορούν την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Ant1news

Του Νίκου Ρογκάκου

Μπορεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα να ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, ωστόσο η εφαρμογή των διατάξεων αναμένεται να απαιτήσει πολλαπλάσια προσπάθεια. Ενδεικτικό είναι το τι αναμένεται να γίνει σε σχέση με τις ρυθμίσεις για τις Κυριακές.

Ήδη σειρά επιχειρήσεων ή διαχειριστές και ιδιοκτήτες κλειστών συγκεντρωμένων χώρων εμπορίου ετοιμάζονται να προσβάλλουν συγκεκριμένα άρθρα του νόμου που τους εμποδίζουν από το να ανοίξουν. Κεντρικό επιχείρημα που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν είναι το ότι φαλκιδεύεται ο ανταγωνισμός.

Αυτό αναφέρει σχετικό κείμενο που έχει αναρτήσει στην ηλεκτρονική του σελίδα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και σημειώνει ότι οι προσφυγές θα γίνουν με αιτιολογία ότι δεν τους συμπεριλαμβάνει όλους η ρύθμιση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Ωστόσο δεν αποκλείεται και συλλογικότητες εμπόρων να προσφύγουν κατά των υπουργικών αποφάσεων και συνολικά του δευτερογενούς δικαίου που απαιτείται για να ολοκληρωθεί το νέο πλαίσιο ανοίγματος στις περιοχές πέρα από το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.