X

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στην υδροδότηση από πυρκαγιά στο αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ

Έκκληση στους πολίτες να μην επικρατήσει πανικός και αρχίζουν να αποθηκεύουν νερό.

Ant1news

Προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε μετασχηματιστή στο αντλιοστάσιο Νέας Ιωνίας της ΕΥΑΘ, καθώς έθεσε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο, το οποίο μεταφέρει στην πόλη επεξεργασμένο νερό από τον Αλιάκμονα. 

Σε ανακοίνωση της, η ΕΥΑΘ μιλάει για «σοβαρά προβλήματα υδροδότησης», τα οποία θα εμφανιστούν αρχικά στο Ωραιόκαστρο, ενώ σταδιακά θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Από την ΕΥΑΘ γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν ποσότητες νερού από άλλες πηγές για να καλύψουν όσο γίνεται την έλλειψη και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην επικρατήσει πανικός και αρχίζουν να αποθηκεύουν νερό, διότι μια τέτοια συμπεριφορά θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα.

 

Σε νεότερη ανακοίνωση που εξέδωσε η Εταιρεία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) τονίζεται ότι, παρά το ότι η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί, οι διακοπές στην υδροδότηση έχουν περιοριστεί στο Ωραιόκαστρο.

Η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ:

«Παρά τη σοβαρότητα της βλάβης στο κεντρικό αντλιοστάσιο Ν. Ιωνίας, που το έχει θέσει εκτός λειτουργίας μέχρι αυτήν την ώρα, δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα προβλήματα σε άλλα σημεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος πλην του Ωραιοκάστρου, χάρη στη μεθοδευμένη αλλαγή στη διαχείριση του υδροδοτικού συστήματος της Θεσσαλονίκης (ενισχύθηκε με νερό η ανατολική και η δυτική πλευρά της πόλης από άλλη όδευση, στο Ωραιόκαστρο ωστόσο δεν υπάρχουν εναλλακτικές υδροδότησης). Ευελπιστούμε ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα σε άλλες περιοχές. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».