X

Χωρίς λεωφορεία και τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη

Μία εβδομάδα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη. Η πρόταση που ετοιμάζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, για να λυθούν τα προβλήματα.

Ant1news

Συνεχίζουν και τη Δευτέρα την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να μένει, αύριο, για όγδοη μέρα χωρίς λεωφορείο, το μόνο μέσο μεταφοράς που διαθέτει η πόλη.

Οι εργαζόμενοι, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα Μαρτίου και Απριλίου και την εξόφληση του δώρου του Πάσχα, αναμένεται να αποφασίσουν το μεσημέρι της Δευτέρας για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης βάζει στο τραπέζι προτάσεις προς εξεύρεση λύσης. Συγκεκριμένα, προτείνει, μεταξύ άλλων, μεγάλες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων, της τάξεως του 29% και παράλληλη αύξηση του κόμιστρου, με τελική τιμή 1,30 ευρώ (από το 1 ευρώ που είναι σήμερα) και 0,70 ευρώ για το μειωμένο (από το 0,50 ευρώ που είναι σήμερα).

Στόχος είναι η περαιτέρω μείωση των δαπανών, η δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, από τα 73 στα 44 εκατομμύρια ευρώ και η αποφυγή του καθεστώτος εκκαθάρισης για τον Οργανισμό.

Η τελική πρόταση του Οργανισμού αναμένεται να κατατεθεί στο υπουργείο το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.