X

Βροχές και καταιγίδες και σήμερα

Με άστατο καιρό ξεκινά η εβδομάδα. Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και πού θα σημειωθούν καταιγίδες. Πότε θα υποχωρήσουν τα φαινόμενα.

Ant1news

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα δυτικά και τα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν το πρωί στις Κυκλάδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 6 μποφόρ στα πελάγη και από το απόγευμα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, στα ορεινά της Στερεάς και πιθανόν πρόσκαιρα στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά στα νότια αυξημένες που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη και πιθανόν το πρωί στις Κυκλάδες. Γρήγορη βελτίωση του καιρού στις Κυκλάδες και σταδιακά από το απόγευμα στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί και στα ανατολικά βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί, με εξασθένηση από τη νύχτα. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Την Τρίτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.