X

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Πόλη για την Φενέρ! (βίντεο)

Την κατάκτηση της πρώτης τους ευρωπαϊκής κούπας γιόρτασαν οι φίλαθλοι της Φενέρ. «Πεινασμένος» δηλώνει ο Ομπράντοβιτς. Τα σχόλια Ερντογάν-Τσαβούσογλου.

Ant1news

Την πρώτη της ευρωπαϊκή κούπα κατέκτησε η Φενέρμπαχτσε, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι οπαδοί της ομάδας πλημμύρισαν τους δρόμους της Πόλης για να γιορτάσουν το γεγονός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κόρνες, συνθήματα, καπνογόνα και γλέντι μέχρι το πρωί συνθέτουν το σκηνικό της ευτυχίας που ζουν τα «καναρίνια».

Οι φίλοι της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκαναν τη νύχτα μέρα με τα καπνογόνα που άναψαν, ενώ χάλασαν τον κόσμο με τα κορναρίσματα των αυτοκινήτων και τις φωνές.

Οι ξέφρνενοι πανηγυρισμοί 

Ομπράντοβιτς: είμαι ακόμη πεινασμένος

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετρά όσα τρόπαια έχει η κορυφαία ομάδα σε τίτλους στη Euroleague: Ο «Ζοτς» και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν από 9 τρόπαια! Όμως, εκείνος έχοντας οδηγήσει τη Φενερμπαχτσέ στον πρώτο τίτλο της, δήλωσε ακόμη πεινασμένος, στη συνέντευξη Τύπου!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η Φενέρμπαχτσε πήρε το πρώτο της ευρωπαϊκό. Είναι η στιγμή για να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας, Αζίζ Γιλντιρίμ, αλλά και όλα τα μέλη του Συμβουλίου. Αυτός ο τίτλος είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε. Όλη η δόξα πηγαίνει όπως πάντα στους παίκτες, έκαναν ένα εξαιρετικό φάιναλ φορ. Απόψε ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος. Πριν το φαιναλ φορ ένιωθες την καυτή ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά της πόλης. Η Κωνσταντινούπολη είναι μπασκετούπολη. Η Φενέρ έχει εκατομμύρια οπαδούς και τους ευχαριστώ, γιατί χωρίς εκείνους, δεν θα υπήρχε αυτός ο σύλλογος. Ζήσαμε μια τρομερή ατμόσφαιρα και τις δυο μέρες. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την τρομερή του χρονιά. Άξιζαν να βρίσκονται εδώ, ξέρουν πως να φτάνουν εδώ και να παίζουν καλό μπάσκετ. Απόψε θα γιορτάσουμε, το αξίζαμε, αλλά ακολουθούν τα πλέι οφ της τουρκικής λίγκας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε και το πρωτάθλημα».

Όταν ρωτήθηκε γιατί χρησιμοποίησε αυτή τη φορά τον Άντιτς απάντησε: «Να σας εξηγήσω τι είναι ο προπονητής. Πριν μπούμε απόψε στο γήπεδο, είπα στους παίκτες μου ότι αυτό είναι το τελευταίο ματς. Δεν θα χρησιμοποιούσα κάποιον αν δεν ήταν έτοιμος. Το όνειρό μου είναι να μοιράζω το χρόνο σε όλους, όμως αυτή είναι η δουλειά μου. Η ομάδα είναι το σημαντικότερο».

Για τον ΜVP του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, ο «Ζοτς» είπε: «Ο Ούντο δεν ενδιαφέρεται τόσο για το να σκοράρει, το μπάσκετ είναι άθλημα στο οποίο πολλά εξαρτώνται από τον αντίπαλο. Η Ρεάλ του έδωσε χώρους, απόψε ήταν διαφορετικά. Αυτά που δίνει στην ομάδα, είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Δεν θυμάμαι πολλούς παίκτες με τη συγκέντρωση που έχει εκείνος. Ό,τι του λες, το πιάνει με τη μία. Θυμάμαι όταν η Μπασκόνια μας διέλυσε, παίζαμε αργά και όλοι οι αθλητές μου έδειχναν να νυστάζουν. Με ρώτησε ο Πρόεδρος τι συνέβη και του είπα να μην ανησυχεί, όλα ήταν εντάξει. Όταν ήρθα στη Φενέρμπαχτσε ήθελα να δω πόσες ώρες οι παίκτες θα περνούν στο γήπεδο. Είμαι πεινασμένος, είμαι ακόμη πεινασμένος. Περνάμε πολλές ώρες στο γήπεδο, κοιμόμαστε εκεί. Πηγαίνουμε στις 9 το πρωί και φεύγουμε στις 10 το βράδυ. Όποιος έρχεται εδώ και αγαπά το μπάσκετ, θα έχει την υποστήριξή μου. Όποιος δεν το αγαπά, θα έχει πρόβλημα».

Οι δηλώσεις Ερντογάν - Τσαβούσογλου 

«Συγχαίρω από καρδίας την πρωταθλήτρια Ευρώπη Φενερμπαχτσέ» δήλωσε αμέσως μετά την λήξη του αγώνα ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώ ο ΥΠΕΞ της Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε «Συγχαίρω την ομάδα μπάσκετ Φενερπαχτσέ, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, που νίκησε στον τελικό της ευρωλίγκας την ελληνική ομάδα του Ολυμπιακού».

Τα σχόλια του τουρκικού Τύπου

«H κορυφή της Ευρώπης δεν είναι ο Όλυμπος. Είναι το Καντικιοι» ήταν το πρώτο της Χαμπερτουρκ ενώ η Χουριέτ σχολίασε «απόψε δεν έχει συρτάκι. Έχει ζεϊμπέκικο».