X

Μοσκοβισί: παραμένει στην διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα

Η Ελλάδα μεταξύ των 4 χωρών που παραμένουν στο «μικροσκόπιο» της Κομισιόν. Εκτός Πορτογαλία και Κροατία. Τα «μηνύματα» σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ant1news

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, ανακοινώνοντας τις συστάσεις της Κομισιόν για τις χώρες της ΕΕ, έδωσε το «πράσινο φως» για να εξέλθουν από την διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος η Κροατία και η Πορτογαλία.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα ο κ. Μοσκοβισί διευκρίνισε ότι η χώρα μας παραμένει στη διαδικασία παρότι πληρεί μεν τους όρους εξόδου, αλλά θα πρέπει να προηγηθεί η συμφωνία για το χρέος.

Η Ελλάδα κατέβασε το έλλειμμα του προϋπολογισμού της κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ το 2016 και αυτό είναι «καλά νέα», τόνισε ο Πιέρ Μοσκοβισί. Οι συζητήσεις για το χρέος θα επηρεάσουν το δημοσιονομικό μονοπάτι.

Η Επιτροπή έκρινε ότι η νομική διαδικασία άρσης της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος θα προχωρήσει όταν ξεκαθαρίσουν τα υπόλοιπα θέματα. Πρέπει να πω όμως ότι είμαστε σε καλό δρόμο γιατί οι κανόνες που ορίζει η Συνθήκη έχουν καλυφθεί από την Ελλάδα, τόνισε ο Επίτροπος.

Η Κομισιόν, έστειλε «μήνυμα» στη Γαλλία που παραμένει πάνω από το όριο του 3%, έκανε δεκτά τα επιπλέον μέτρα της Ιταλίας, ενώ σύστησε ευελιξία για Λιθουανία και Φινλανδία.