X

ΠΟΕΔΗΝ: Ξέφραγο αμπέλι τα δημόσια νοσοκομεία, οι συμμορίες αλωνίζουν

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων «βλέπει» ευθύνες για την «επιδημία» κλοπών στα νοσοκομεία και καταγγέλλει «οργανωμένη συμμορία».

Ant1news

Καταγγελίες για το χάος που επικρατεί στα νοσοκομεία κάνει η ΠΟΕΔΗΝ, μετά την κλοπή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Γαστρεντερολογική μονάδα του νοσοκομείου Λάρισας, η τέταρτη μέσα σε μία εβδομάδα.

«Η ανεπαρκής φύλαξη των νοσοκομείων αναδεικνύεται πια με τον χειρότερο τρόπο καθώς η μία κλοπή πανάκριβου εξοπλισμού διαδέχεται την άλλη», επισημαίνει η Ομοσπονδία. Ταυτοχρόνως καταγγέλλει ότι  τα νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι  όπου δρουν οργανωμένες συμμορίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου Λαμίας σήμερα το πρωί ανακάλυψαν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο εκλάπησαν από το Γαστρεντερολογικό και Πνευμονολογικό Εργαστήριο που συστεγάζονται, 2 κολονοσκόπια 1 Γαστροσκόπιο και 1 Βρογχοσκόπιο συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Οργανωμένη συμμορία. Άγιος Σάββας, Γ.Ν. Βόλου. Γ.Ν. Λαμίας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε όμοιες κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από δύο Νοσοκομεία. Μας πήραν χαμπάρι. Τα Νοσοκομεία είναι ξέφραγο αμπέλι. Μέχρι τώρα είχαμε κλοπές φαρμάκων, αναλώσιμων υλικών όπως επίσης και κλοπές προσωπικών αντικειμένων, τσαντών ασθενών και προσωπικού.

Τώρα έχουμε κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από οργανωμένες συμμορίες. Η κατάσταση ξέφυγε. Τα Νοσοκομεία λόγω μείωσης των προϋπολογισμών τους έχουν συρρικνώσει κατά πολύ τους κωδικούς των εξόδων για τη φύλαξη. Για τεχνική υποστήριξη οι κωδικοί είναι μηδενικοί. Δεν είναι σε θέση να τοποθετήσουν συναγερμούς σε ιατρεία, εργαστήρια που είναι κλειστά το Σαββατοκύριακο και να βελτιώσουν τους κανόνες ασφαλείας (πόρτες, παράθυρα ασφαλείας). Ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε θύματα. Ούτε ο Βόλος, ούτε η Λαμία διαθέτουν συναγερμούς, πόρτες και παράθυρα ασφαλείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε και φωτογραφίες στη δημοσιότητα από τις πόρτες που παραβιάστηκαν στα Νοσοκομεία Λάρισας και Βόλου.

Νοσοκομείο Βόλου

 

Νοσοκομείο Λάρισας