X

Σταθάκης στον ΑΝΤ1: οποιαδήποτε λύση χωρίς ρύθμιση του χρέους δεν είναι αποδεκτή

Προανήγγειλε αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας.

Ant1news

Κατηγορηματικός ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί οποιαδήποτε λύση που δε θα περιλαμβάνει ρύθμιση για το χρέος εμφανίστηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Δεχόμαστε οποιαδήποτε συζήτηση εφόσον οδηγεί στην ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, ανέφερε ο κ. Σταθάκης, υπενθυμίζοντας πως ήταν απόφαση του προηγούμενου Eurogroup ότι εάν πάρουμε τα μέτρα, θα υπάρξει διευθέτηση του χρέους.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίτευξη των στόχων για τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, επισημαίνοντας πως θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία, μειώνοντας το κόστος του δανεισμού των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προανήγγειλε αλλαγές στην κλίμακα χρεώσεων του ηλεκτρικού ρεύματος και τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ). «Η χρέωση του ρεύματος θα γίνεται πιο ομαλά», είπε ο κ. Σταθάκης, καθώς σήμερα οι τιμές χρέωσης είναι προοδευτικές με χαμηλή χρέωση έως 1500 κιλοβατώρες, ενώ όταν ξεπεραστεί το όριο ολόκληρη η κατανάλωση επιβαρύνεται με το τιμολόγιο της νέας κλίμακας.

Λόγω του “σκληρού χειμώνα”, πολλά νοικοκυριά ξεπέρασαν το όριο των 1500 KW και βρέθηκαν αντιμέτωπα με υψηλότερες χρεώσεις είπε ο κ. Σταθάκης, για να προσθέσει πως η διόρθωση για τη χρέωση στις ΥΚΩ θα ισχύσει από τον επόμενο χειμώνα.

Διαβεβαίωσε επίσης πως δεν θα υπάρξει αύξηση στο νερό, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση εκπλήρωσε την ευρωπαϊκή της υποχρέωση, ωστόσο πέτυχε στη διαπραγμάτευση να μην ακολουθεί την κοστολόγηση η τιμολόγηση.

Τέλος, ο κ. Σταθάκης καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, συμπληρώνοντας πως είναι προφανές και αυτονόητο ότι η Δημοκρατία δεν απειλείται.