X

Σέρρες: μαθητές τραυματίες από την ανατροπή λεωφορείου (φωτο)

Μαθητές και οι συνοδοί τους εγκλωβίστηκαν σε λεωφορείο που ανετράπη μεταξύ Σερρών και Καβάλας. Ο ασυνείδητος που προκάλεσε το τροχαίο.

Ant1news

Καλά είναι στην υγεία τους οι μαθητές που επέβαιναν στο λεωφορείο που ανετράπη νωρίτερα στο 39ό χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Καβάλας, στο ύψος της Αγγίστας.

Στο λεωφορείο επέβαιναν σχεδόν 40 άτομα, μαθητές του δημοτικού σχολείου από Βαμβακοφύτου, εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους και τραυματίστηκαν συνολικά 36 άτομα, ένα εκ των οποίων λίγο πιο βαριά, αλλά όχι σοβαρά.

Πρόκειται για μία 63χρονη γυναίκα, η οποία αρχικά διεκομίστηκε στο Νοσοκομείο Σερρών και από εκεί μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης για νοσηλεία.

Οι υπόλοιποι τραυματίες είναι πιο ελαφρά και έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας, Σερρών και Καβάλας. 

Νοσοκομείο Σερρρών

Από τους συνολικά 16 ενήλικες και 14 παιδιά που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, παραμένουν για νοσηλεία προληπτικά 11 ενήλικες και 5 παιδιά, ενώ μια γυναίκα 63 ετών διακομίζεται στο ΑΧΕΠΑ.

Νοσοκομείο Καβάλας

Τρεις ενήλικες και ένα παιδί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας, εκ των οποίων  2 ενήλικες παραμένουν προληπτικά για νοσηλεία.

Νοσοκομείο Δράμας

Ένα παιδί και η μητέρα του, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Δράμας παραμένουν προληπτικά για νοσηλεία.

 

Οι μαθητές πήγαιναν εκδρομή, με δύο λεωφορεία, το πρώτο προπορευόταν, στο Πόρτο Λάγος στην Αλεξανδρούπολη.

 

Το τροχαίο συνέβη όταν νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα διέφυγε της πορείας του και για να το αποφύγει ο οδηγός του λεωφορείου οδήγησε το όχημα δεξιά, με αποτέλεσμα να πέσει σε χωράφια, από μικρό ύψωμα που υπάρχει στο σημείο.

 

Ο οδηγός της νταλίκας έφυγε από το σημείο και αναζητείται.

 

Στο σημείο έσπευσαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 πυροσβέστες, που βοήθησαν στον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων.

 

Φωτογραφίες, βίντεο: infonews24.gr, diktyotv.gr