X

Πλήθος αντιδράσεων για την ανάρτηση Φιλιππάκη κατά Στουρνάρα

Τι έγραψε στο Facebook o ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ. Τη συνδρομή των διωκτικών αρχών ζήτησε ο Στουρνάρας. Τι λένε στον ΑΝΤ1 κύκλοι της ΤτΕ.

Ant1news

Της Λίας Κοντοπούλου

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Φιλιππάκη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναφέρεται στην επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου, ενώ ασκεί έντονη κριτική και στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα ο κ. Στουρνάρας λόγω της πληθώρας αναρτήσεων εις βάρος του έχει ζητήσει τη συνδρομή των διωκτικών αρχών.

Το χρονικό της υπόθεσης…

Ο δημοσιογράφος και Ειδικός Γραμματέας της Ένωσης Συντακτών, Γιώργος Φιλιππάκης, ανήρτησε ένα σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αναφερόμενος στην τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου. Συγκεκριμένα ανέφερε:

 

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο, με άλλους χρήστες να καταδικάζουν και άλλους να υποστηρίζουν τις απόψεις του Γιώργου Φιλιππάκη. Η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη όταν στον προσωπικό του λογαριασμό αργά τη νύχτα υπήρξε νέα ανάρτηση ότι ο δημοσιογράφος έχει συλληφθεί, κάτι όμως που σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάγκο Λαμπίρη είναι ψευδές.

 

Υποστηρίζει το περιβάλλον του Γιώργου Φιλιππάκη ότι κάποιο τρίτο πρόσωπο έγραψε ότι υπήρξε σύλληψη και μάλιστα ότι αυτό το άγνωστο πρόσωπο κατέβασε και την ανάρτηση για τον Λουκά Παπαδήμο και τον Γιάννη Στουρνάρα και καταλήγει ότι ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπήρχε περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του στην οποία εμμένει.

Όλο αυτό έχει προκαλέσει και την παρέμβαση των διωκτικών αρχών. Πληροφορίες από το περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα αναφέρουν στον ΑΝΤ1 πως υπήρξε επικοινωνία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τόσο με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης  όσο και με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και το Ηλεκτρονικό έγκλημα αναφορικά και με άλλες αναρτήσεις.

Ο Εισαγγελέας υπηρεσίας Πρωτοδικών έλαβε γνώση της δικογραφίας που σχηματίζεται από το ηλεκτρονικό έγκλημα και έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για το εάν στοιχειοθετείται αδίκημα από τις επίμαχες αναρτήσεις.

Πάντως πηγές από την Εισαγγελία και την αστυνομία διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει υπάρξει εντολή για ενεργοποίηση αυτόφωρης διαδικασίας και σύλληψης του δημοσιογράφου ή όποιου άλλου μέχρι τώρα.