X

Σάλος από την ανάρτηση Φιλιππάκη κατά Στουρνάρα

Πολιτική κόντρα ξέσπασε από την ανάρτηση Φιλιππάκη κατά Στουρνάρα. Η αντίδραση του Κεντρικού Τραπεζίτη. Σάλος και στο διαδίκτυο. Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Ant1news

Έντονες αντιδράσεις και πολιτική κόντρα πυροδοτεί η ανάρτηση του Ειδικού Γραμματέα της Ένωσης Συντακτών στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK.

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιλιππάκης με αφορμή την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου στρέφεται και κατά του νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα.» έγραψε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

 

«Με συνέλαβαν»

Η επίμαχη ανάρτηση, η οποία πλέον έχει κατεβεί από το διαδίκτυο, έγινε αφορμή για εκατοντάδες σχόλια χρηστών του διαδικτύου. Αργά τη νύχτα υπήρξε στον προσωπικό λογαριασμό του Γιώργου Φιλιππάκη ανάρτηση που ενημέρωνε για τη σύλληψή του, που όμως δεν έγινε ποτέ!

 

Μέσω του δικηγόρου του ο Γιώργος Φιλιππάκης απαντά ότι κάποιος άγνωστος παρενέβη στο λογαριασμό του για τα περί σύλληψης, όμως επισημαίνει ότι  εμμένει στις απόψεις του για τον Γιάννη Στουρνάρα.

"Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο FACEBOOK στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη. Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή την ψευδή πληροφορία κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει." αναφέρει ο δικηγόρος του, Γιάγκος Λαμπίρης.

Ο δημοσιογράφος μάλιστα είχε απαντήσει στα σχόλια χρηστών του FACEBOOK πριν η ανάρτηση κατεβεί.

Αντίδραση Στουρνάρα

Τόσο η επίμαχη ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη όσο και άλλα παρόμοια σχόλια σε βάρος του Γιάννη Στουρνάρα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Διοικητής της Τράπεζας τις Ελλάδος ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές για ύπαρξη απειλητικών αναρτήσεων  για τον ίδιο. Η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία που υπεβλήθη χθες στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, ο οποίος στη συνέχεια διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, χωρίς ωστόσο να δοθεί εντολή για ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την καταδίκη της απέναντι σε κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης βίας εναντίον φυσικών προσώπων εξέφρασε η Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ). 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: 

«Στις δύσκολες στιγμές που μπορεί να τραυματίσουν την Δημοκρατία, απαιτείται ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία από όλους. Η απάντηση σε καταστάσεις που την απειλούν οφείλει να είναι, σε κάθε περίπτωση, πολιτική και ομόθυμη. Ευτυχώς, αυτή την φορά η τρομοκρατική επίθεση δεν πέτυχε το σκοπό της. Αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής για πολιτικές, που τραυματίζουν την κοινωνική συνοχή με διακριτές ευθύνες, για τσακισμένα δικαιώματα και κατακτήσεις όλη αυτή την περίοδο, δεν μπορούν να υπαγορεύσουν εξελίξεις, επειδή αυτός ακριβώς είναι ο δεύτερος στόχος του «αποστολέα» που δεν δίνει την ταυτότητά του. Η ψυχραιμία, όμως, η υπευθυνότητα και η καθαρή σκέψη είναι προϋποθέσεις και για τη δημοσιογραφική προσέγγιση στα ζητήματα αυτά, με σεβασμό, όμως, στη δεοντολογία και τις ανθρώπινες αξίες, είτε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε ενέργεια βίας ή παρότρυνσης σε βία κατά φυσικών προσώπων, ανεξάρτητα, αν κάποιοι θεωρούν ότι με την πολιτική που άσκησαν ζημίωσαν τον ελληνικό λαό και προκάλεσαν αισθήματα θυμού, αγανάκτησης και οργής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ».

Σφοδρή αντιπαράθεση

Η υπόθεση έγινε αιτία να ξεσπάσει και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε από την Κυβέρνηση να λάβει θέση.

ΝΔ: Η Κυβέρνηση σιωπά

"Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Όσο η Κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας." σχολιάζει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

ΣΥΡΙΖΑ: Στήνουν σκηνικό διχασμού

"Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες." απαντά με ανακοίνσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θέση πήρε και ο Παύλος Πολάκης, εξαπολύοντας επίθεση στη Δικαιοσύνη.

"Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου!!!!! Ο Τζήμερος καλεί σε πραξικόπημα μέσω FB , Χρυσαυγίτες και λοιποί καλούν σε ανοικτές βιαιοπραγίες κατά προσφύγων -μεταναστών μέσω FBκαι κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε) Κάθε μέρα κάποιο τρολ εδώ μέσα απειλεί εμένα, στελέχη της κυβέρνησης ,τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κανείς μας δεν κάνει μήνυση, ούτε αυτεπάγγελτα κινείται η δικαιοσύνη!!!" εγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στο Facebook.

"Όσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων." σχολιάζει το ΚΚΕ.

"Η Δικαιοσύνη οφείλει να επιληφθεί για την προτροπή σε εγκληματική ενέργεια. Η ΕΣΗΕΑ  από την πλευρά της άμεσα και καθαρά να πράξει τα δέοντα." έγραψε ο Εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόρδας στο Twitter.

 

«Σάλος» στο διαδίκτυο

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου προκάλεσε αντικρουόμενα σχόλια και στο διαδίκτυο.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets είναι τα παρακάτω:

"Μακάβριο από πλευράς Φιλιππάκη, αλλά εξέφρασε την άποψή του. Ένα απλό post, ποια ενθάρρυνση εγκληματικής ενέργειας; #Φιλιππακης"

"Τι είναι πιο δειλό; Να εύχεσαι βόμβα στα πόδια Στουρνάρα ή να λες ότι χακαρίστηκε η ευχή για βόμβα, που κατά τα άλλα θα έλεγες; #Φιλιππακης"

"Είναι ανεπίτρεπτο να συγχέεται η ελευθερία του λόγου με προτροπή για δολοφονικές ενέργειες. Δυστυχώς υπάρχουν μιμητές και υποστηρικτές #Φιλιππακης"

"Ελευθερία του λόγου τώρα!!! Κατάργηση της φασιστικής λογοκρισίας!!! #Φιλιππακης"