X

Βγαίνει από τη ΜΕΘ ο Παπαδήμος

Σε δωμάτιο του 10ου ορόφου θα μεταφερθεί εντός της ημέρας. Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. Τον κατασκευαστή των τρομοπακέτων αναζητούν οι αστυνομικοί.

Ant1news

Σε δωμάτιο του 10ου ορόφου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αναμένεται να μεταφερθεί εντός της ημέρας ο Λουκάς Παπαδήμος, μετά από την τριήμερη παραμονή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το δωμάτιο, στο οποίο θα μεταφερθεί ο πρώην πρωθυπουργός, έχει ήδη ελεγχθεί από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ ήδη φρουρείται.

Η αποθεραπεία του, μετά τον τραυματισμό του από το τρομοφάκελο που έλαβε ο ίδιος, εξελίσσεται ομαλά, ενώ την Κυριακή πραγματοποιήθηκε και νέος καθαρισμός στο μεγαλύτερο τραύμα του, στο δεξί μηρό.

Κοντά του, στο δωμάτιο του 10ου ορόφου, θα βρίσκεται σε συνεχή βάση η σύζυγός του, η οποία χθες περιέγραψε στους δημοσιογράφους τα όσα βίωσε από την στιγμή που έμαθε για τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού. Όπως είπε, της προκαλεί αίσθηση το γεγονός, ότι ενώ ελέγχθηκε ο φάκελος δεν εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά:

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται, σε διαφορετικά πεδία, οι έρευνες, για το χτύπημα στον πρώην πρωθυπουργό, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Τα στελέχη της προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν τη διαδρομή του τρομο-φακέλου, τον πραγματικό του αποστολέα, αλλά και τον κατασκευαστή της βόμβας που βρισκόταν εντός του φακέλου.

Αλαλούμ επικρατεί με το αν ελέγχθηκε τελικά το παγιδευμένο πακέτο από το ειδικό μηχάνημα της Βουλής ή όχι. Βέβαια, η Αντιτρομοκρατική επιβεβαίωσε την κατάθεση του αρχιφύλακα που ανήκει στην φρουρά του κ. Παπαδήμου, ο οποίος είχε καταθέσει πως ο ίδιος είχε πάει την αλληλογραφία για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray της Βουλής, κάτι το οποίο, διαψεύσθηκε από την φρουρά του κοινοβουλίου.

Στοιχεία για τον τρομο-φάκελο που έλαβε ο Λουκάς Παπαδήμος τη μοιραία στιγμή της έκρηξης, μέσα στο αυτοκίνητό του, έδωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η σύζυγός του, Σάννα Ινγκράμ. Για πρώτη φορά η κα Ινγκράμ αποκάλυψε ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε θήκη CD, που θύμιζε κασετίνα. Η ίδια τόνισε ότι τους είχαν βεβαιώσει ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί και ότι είχε σταλεί στην οικία τους.