X

Συντριβή Μιράζ 2000 στις Σποράδες

Το εκτινασσόμενο κάθισμα χρησιμοποίησε ο πιλότος, ο οποίος κατέληξε στην θαλάσσια περιοχή νοτίως των Σποράδων.

Ant1news

 

Στην εγκατάλειψη ενός πολεμικού αεροσκάφους Μιράζ 2000 προχώρησε γύρω στις 12:20 ο χειριστής του.

Πιθανότατα λόγω βλάβης στον κινητήρα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας έχασε τον έλεγχο του Μιράζ 2000 και το εγκατέλειψε, χρησιμοποιώντας το εκτινασσόμενο κάθισμα.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί απο την Τανάγρα και με ακόμη ένα ίδιου τύπου, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, νότια των Σποράδων, όπου και έγινε η εγκατάλειψη του από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συντριβεί. 

Ο χειριστής χρησιμοποιήσε τα τεχνικά μέσα που διαθέτει και διά της συχνότητας κινδύνου, επικοινώνησε με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΕΘΑ, δίνοντας το στίγμα του, προκειμένου να ενοπιστεί το σημείο στο οποίο έπεσε, χρησιμοποιώντας το αλεξίπτωτο του.

Όπως ανέφερε βρισκόταν στην θάλασσα και είχε έντονες ενοχλήσεις στην μέση του.

Ελικόπτερα από την Λήμνο και την Χίο έσπευσαν στην περιοχή και περίπου μία ώρα μετά την συντριβή του Μιράζ 2000, εντόπισαν και περισυνέλεξαν τον κυβερνήτη του.

Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, προκειμένου να υποβληθεί σε πλήρη ιατρικό έλεγχο.