X

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση

Σταθερή πρωτιά της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση. Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή.

Ant1news

Στις 16 ποσοστιαίες μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως αποτυπώθηκε σε δημοσκόπηση που διενήργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,5% κι ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,5%, η Χρυσή Αυγή με και το ΚΚΕ ακολουθούν με 7,5%,  η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5 %, ενώ η Ελληνική Λύση και η ΛΑΕ με 1%. Άλλο κόμμα δηλώνει την πρόθεση να ψηφίσει το 4,5%, ενώ το 14,5% των ερωτηθέντων απαντούν δεν «ξέρω/δεν απαντώ».

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 69% στην παράσταση νίκης έναντι του 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ το 2% των ερωτηθέντων προκρίνει άλλο κόμμα. Το 16,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Σχετικά με την πρόσφατη δέσμη μέτρων, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, το 40% θεωρεί ότι είναι τα πιο επώδυνα από όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, το 24% απαντά ότι όλα τα μέτρα ήταν εξίσου βαριά, το 17,5% θεωρεί ότι τα πιο επώδυνα μέτρα ήταν εκείνα της κυβέρνησης Παπανδρέου, το 13,5% θεωρεί ότι ήταν εκείνα της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ το 5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Αναφορικά με τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους, το 69% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα βελτιωθεί, το 41% εμφανίζεται βέβαιο και το 28% θεωρεί ότι η οικονομική κατάστασή τους μάλλον θα χειροτερέψει.

Στη δημοσκόπηση που έκανε το ΠΑΜΑΚ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 24,5% των ερωτηθέντων δε θεωρεί ότι θα αλλάξει η κατάστασή τους, ενώ το 4% πιστεύει ότι μάλλον θα βελτιωθεί, ενώ το 1,5% είναι βέβαιο ότι η οικονομική τους κατάσταση θα βελτιωθεί. Το 1% των ερωτώμενων αναφέρει ότι η οικονομική του κατάσταση θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.