X

Επιχείρηση ανύψωσης ηθικού από Α/ΓΕΑ μετά την πτώση του Μιράζ

Πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τη θαλάσσια περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους.

Ant1news

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Ένεση… ηθικού στα στελέχη της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, μετά το ατύχημα με το μαχητικό Mirage 2000, που κατέπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας 10 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Σκοπέλου, θέλησε να κάνει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.

«Είναι ευτυχία που μέσα σε αυτό το ατυχές γεγονός έχουμε ζωντανό τον άνθρωπό μας», είπε ο Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και πρόσθεσε στέλνοντας διττό μήνυμα ανασύνταξης και ανύψωσης του ηθικού: «Τέτοια γεγονότα μας κάνουν πιο δυνατούς, το ρίσκο είναι μέρος της αποστολής. Σκοπός, μέσα από τη συνεχή και ρεαλιστική εκπαίδευση και τυποποίηση, είναι να το εξαλείψουμε».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στη συνέχεια το Νο1 “γεράκι” της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή όπου διεξάγονταν, από χθες το μεσημέρι, οι έρευνες για τον εντοπισμό του μαχητικού αεροσκάφους, περίπου 1,5 ναυτικό μίλι ανοικτά των ακτών του Σαρακήνικου Ευβοίας. Στο σημείο επιχειρεί η Μοίρα Κινητών Ομάδων της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών, με τη χρήση του υποβρύχιου ρομπότ της Π.Α.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό δεν αποκλείεται να συνδράμει και το υδρογραφικό πλοίο “Στράβων” του Πολεμικού Ναυτικού.