X

Κουρουμπλής: κίνητρα σε ιδιώτες για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων

Τι ανταλλάγματα είναι έτοιμος να προσφέρει ο Υπουργός Ναυτιλίας και πως συνδέει τα αεροδρόμια της Fraport με τα λιμάνια.

Ant1news

Κίνητρα σε ιδιώτες για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων μελετά η κυβέρνηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή να απευθύνει πρόσκληση σε ιδιώτες να αναλάβουν με αντάλλαγμα την παραχώρηση ορισμένων δραστηριοτήτων στα λιμάνια, την κατασκευή έργων που θα προσελκύσουν κρουαζιερόπλοια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε παραχωρήσεις, να μπούμε στη διαδικασία παραχωρήσεων ορισμένων δραστηριοτήτων σε αυτά τα λιμάνια και σε συμφωνία που θα γίνει, οι υποδομές αυτές μπορούν να κατασκευαστούν από εταιρίες που εκδηλώνουν ένα τέτοιο ενδιαφέρον», είπε στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής Περιφερειών της Βουλής για τις δυνατότητες και τις προοπτικές της κρουαζιέρας και πρόσθεσε.  «Εδώ πεδίον δόξης λαμπρό και για τις εταιρίες, όχι να λέμε μόνον λόγια».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ακόμη ότι «κάνουμε άλλη μια προσπάθεια, ώστε να γίνει η σύνδεση των αεροδρομίων που έχουν δοθεί στη γερμανική εταιρεία Fraport με τα λιμάνια που είναι κοντά τους και έτσι, να ξεκινάει η κρουαζιέρα από εκεί».

Την εκτίμηση πως θα σημειωθεί αύξηση 20% στις επισκέψεις κρουαζιερόπλοιων το 2017 προέβη η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, εκφράζοντας παράλληλα, την ικανοποίησή για τις προωθητικές ενέργειες στις ΗΠΑ. Όπως είπε, εκπρόσωποι αμερικανικών μεγάλων ομίλων τη διαβεβαίωσαν, ότι παρά τη διστακτικότητα που υπάρχει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, θα στηρίξουν όσο μπορούν τη ζήτηση προς την Ελλάδα.