X

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Εικόνες απο το ύστατο χαίρε" απλών πολιτών στον πρώην Πρωθυπουργό. Συντετριμμένη η οικογένεια και οι στενοί συνεργάτες του.

Ant1news

Σε λαϊκό προσκύνημα, στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, εκτίθεται από τις 07:00 έως τις 13.30 η δορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η σορός του, τυλιγμένη με την ελληνική σημαία, μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7:00 το πρωί ακριβώς. Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε, πριν από τις 7:00 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Στις 15:00, με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, ενώ με το τέλος της η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Ελευσίνα προκειμένου να «πετάξει» με στρατιωτικό αεροπλάνο C-130 για την Κρήτη και την ιδιαίτερη πατρίδα του εκλιπόντος, όπου, κατόπιν επιθυμίας του, θα ταφεί δίπλα στην αγαπημένη σύζυγό του.

 

Σήμερα το βράδυ, στην Κρήτη, τη σορό θα υποδεχθεί ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης, μέλη του οποίου στο παρελθόν είχαν μεταφέρει τις σορούς των δύο Βενιζέλων.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00. Κοσμοσυρροή αναμένεται κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας.

 

Εν τω μεταξύ, πάνω από 3.000 πολίτες όλων των ηλικιών επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο για να γράψουν μηνύματα στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου του Κόμματος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, περίπου αντίστοιχος αριθμός πολιτών έχει επισκεφθεί το γραφείο του εκλιπόντος στην οδό Αραβαντινού όπου επίσης υπάρχει ανοιχτό βιβλίο συλλυπητηρίων.

 

Επιθυμία του ιδίου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν, αντί στεφάνων, οι δωρεές εις μνήμην να δοθούν προκειμένου να γίνει δενδροφύτευση στα Λευκά Όρη.