X

Οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια της “Πήγασος”

Έντονες φήμες στην αγορά. Τι θα συμβεί αν δεν αποδοθούν τα οφειλόμενα ποσά στις τράπεζες. Διαψεύδει η εταιρεία.

Ant1news

Σε καταγγελία των δανείων της εκδοτικής εταιρείας "Πήγασος¨, συμφερόντων Μπόμπολα, προχώρησαν οι τράπεζες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές.

Εφόσον η καταγγελία των δανείων είναι γεγονός, σημαίνει ότι ξεκινά μια περίοδος 30 ημερών, στη λήξη της οποίας τα δάνεια καθίστανται άμεσα απαιτητά.

Οι οφειλές της εκδοτικής εταιρείας στο τέλος Οκτωβρίου 2016 ανερχόταν σε 161,9 εκατ. ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων παρουσίαζε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Εάν δεν αποδοθούν εγκαίρως τα οφειλόμενα ποσά στις τράπεζες η "Πήγασος" θα τεθεί σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης. Αυτό σημαίνει πως οι τράπεζες θα κάνουν αίτηση στο δικαστήριο για τον ορισμό ειδικού διαχειριστή, ο οποίος θα παύσει τα μέλη του ΔΣ, θα μηδενίσει τις μετοχές της εταιρείας και θα αρχίσει την καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της, προκειμένου να ακολουθήσει δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός.

Διαψεύδει η "Πήγασος"

Η Πήγασος Εκδοτική με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαψεύδει τις πληροφορίες περί καταγγελίας των δανείων από τις τράπεζες. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει "σε απάντηση του ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου και με γνώμονα την ομαλή λειτουργία της αγοράς, η «Πήγασος Εκδοτική Α.Ε», ενημερώνει το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες Αρχές, ότι είναι ανακριβής οιαδήποτε σχετική αναφορά περί καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων, την 30η Μαΐου 2017"..