X

Η Κρήτη υποδέχθηκε τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Η σορός του πρώην Πρωθυπουργού έφθασε στα Χανιά με C130. Ολονυχτία και λαϊκό προσκύνημα. Το μεσημέρι της Πέμπτης στην “αγκαλιά” της κρητικής γης.

Ant1news

Μέσα σε κλίμα πένθους και συγκίνησης, τα Χανιά, o τόπος που τόσο αγαπούσε, “υποδέχθηκαν” απόψε τη σορό του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών.

Η σορός του εκλιπόντα έφτασε στην Κρήτη με στρατιωτικό αεροσκάφος C130, το οποίο προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Εκεί τον υποδέχθηκε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης.

Μέσα στο αεροσκάφος βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντα.

Νωρίτερα, με πολιτικό αεροσκάφος είχαν φθάσει στα Χανιά, η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλα μέλη της οικογένειας βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

 

Μετά την απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας, σχηματίσθηκε τιμητική πομπή εν μέσω χειροκροτημάτων, και η σορός μεταφέρθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαγδαληνής στη συνοικία Χαλέπα, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις 3 αύριο το μεσημέρι.