X

Βορίδης: εκτός τόπου και χρόνου, βυθισμένος στις ιδεοληψίες του ο κ. Τσίπρας

Αντιπολιτευτικά «πυρά» μετά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ant1news



Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσαν ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε ότι "η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα των συμβασιούχων".  

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, εκτίμησε πως «για μία ακόμη φορά, ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, βυθισμένος στις ιδεοληψίες του.  

Όπως εξηγεί, «επισκεπτόμενος (ο Πρωθυπουργός) το Υπουργείο Εσωτερικών, τίποτε δεν είχε να πει για τα προβλήματα που μαστίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τίποτε για τα μη αποδοθέντα ποσά που οφείλει το κεντρικό Κράτος.  Τίποτε για το θεσμικό πλαίσιο των έργων που η πολυπλοκότητά του υπονομεύει τον αναπτυξιακό ρόλο της Αυτοδιοίκησης. Ούτε μια συγγνώμη στους συμβασιούχους που η Κυβέρνησή του οδήγησε σε ομηρία και που αγωνιούν ακόμη και για τα δεδουλευμένα τους».  

Αντιθέτως, προσθέτει ο κ. Βορίδης, «επανήλθε στο γνωστό θέμα του εκλογικού συστήματος και της καθιέρωσης της απλής αναλογικής, προκειμένου να καταστούν μη κυβερνήσιμοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες.  Και αυτές οι εξαγγελίες είναι ενταγμένες στην έκφραση της εχθρότητας του κ. Τσίπρα απέναντι σε κάθε θεσμό που δεν ελέγχει. Δυστυχώς, και η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποφέρει από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».  

«Όσο δε για τον διάλογο, η Κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής διαλόγου με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας: Περιφρόνηση και σύγκρουση. Έτσι καταλαβαίνει η Κυβέρνηση τον διάλογο με την Αυτοδιοίκηση», καταλήγει ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ.

Γρηγοράκος: επισκέψεις-παρωδία στα υπουργεία

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, Υπεύθυνος Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολίασε ότι «το πρωτοφανές έλλειμμα κυβερνητικού έργου ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να το καλύψει με επισκέψεις - παρωδία στα Υπουργεία. Ωστόσο, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εκθέτει τον εαυτό του και τους Υπουργούς του».

«Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια δε συγκαλύπτονται με κινήσεις εντυπωσιασμού», συνεχίζει ο κ. Γρηγοράκος και επισημαίνει πως «μοναδικό μέλημα έχουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα φλέγοντα και μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έπειτα από τους ανερμάτιστους χειρισμούς του στο ζήτημα του χρέους, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι διαθέτει ένα στοιχειώδες σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας μας, για την αναβάθμιση των θεσμών, για την προώθηση αλλαγών σε καίριους τομείς διοίκησης και αυτοδιοίκησης».

Οι σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν, κατά τον κ. Γρηγοράκο, ότι «η σχέση του με τη ζώσα πραγματικότητα παραμένει ζητούμενο. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να καλλιεργεί ψευδαισθήσεις και  αυταπάτες. Συνεπής στην ψευδολογία, ανασύρει από το παρελθόν διακηρύξεις, οι οποίες δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκρισμα. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του  στο ΥΠΕΣ ξεπέρασε τον εαυτό του. Έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί τη θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων. Τελικά δεν πολιτεύεται μόνο αλλά ζει και εκτός τόπου και χρόνου. Προτάσσοντας το προσωπικό και κομματικό του συμφέρον, ανέδειξε ως προτεραιότητα της αυτοδιοίκησης τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής. Χωρίς να καταθέσει καμιά ουσιαστική πρόταση για την αναβάθμιση των διοικητικών και αυτοδιοικητικών δομών, περιορίζεται σε ασκήσεις ενίσχυσης της κομματοκρατίας, προκειμένου να προωθήσει ημετέρους  μέσω του κατακερματισμού των αυτοδιοικητικών δυνάμεων». 

Το Ποτάμι: ο κ. Τσίπρας οδηγεί την Αυτοδιοίκηση σε παράλυση

«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί για ακόμη μια φορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως όχημα για την προώθηση των μικροπολιτικών του σκοπιμοτήτων», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Ποταμιού.