X

Τουρκική κορβέτα και επικίνδυνοι ελιγμοί στη νησίδα Ζουράφα

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Ανώτατη στρατιωτική πηγή επιβεβαιώνει το γεγονός και κάνει λόγο για σοβαρό θέμα...

Ant1news

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο! Αυτή τη φορά κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού παραβίασε τα χωρικά ύδατα, φτάνοντας πολύ κοντά στη νησίδα Ζουράφα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και αποτελεί άλλη μια προκλητική ενέργεια που συνιστά άμεση αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Μετά το συμβάν, στο σημείο έφθασε άμεσα η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ζήτησε την άμεση αποχώρηση του τουρκικού πολεμικού πλοίου, όμως ο κυβερνήτης αρνήθηκε να αποχωρήσει.

Ακολούθησε αποκλεισμός του πλου της τουρκικής κορβέτας με τον Τούρκο κυβερνήτη να προχωρά σε επικίνδυνο ελιγμό αλλάζοντας πορεία και τελικά αποχωρώντας.

Ανώτατη στρατιωτική πηγή επιβεβαιώνει το γεγονός τονίζοντας: "Ναι, το περιστατικό συνέβη. Και θα πρέπει να ξέρουν ότι τους ψαράδες και τους πρόσφυγες του αντιμετωπίζει το Λιμενικό. Άμα όμως την παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων την κάνει τουρκικό πολεμικό πλοίο, τότε το θέμα είναι σοβαρό, έτσι αντιμετωπίζεται άμεσα και η απάντηση έρχεται από το Πολεμικό μας Ναυτικό. Αυτό είναι σαφές».