X

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης: ΕΔΕ μετά την καταγγελία φοιτήτριας για ξυλοδαρμό

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διενεργείται, στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, μετά την καταγγελία φοιτήτριας για ξυλοδαρμό από συμφοιτήτριές της.

Ant1news

Εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση έδωσε ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά την καταγγελία φοιτήτριας για ξυλοδαρμό από συμφοιτήτριές της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της φοιτήτριας, το περιστατικό ξεκίνησε από μία εντελώς ασήμαντη αφορμή, όταν κατά τη διάρκεια πρόβας παραδοσιακών χορών στο αμφιθέατρο της Σχολής, η καταγγέλλουσα δέχθηκε φραστική επίθεση για τα νύχια της, ενώ όπως ισχυρίζεται, όταν ζήτησε το λόγο για την παρατήρηση αυτήν, οι συμφοιτήτριές της την έσπρωξαν, την έριξαν κάτω και άρχισαν να την κλωτσούν, μέχρι που έχασε τις αισθήσεις της.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για τρεις μέρες.

Η ίδια κατήγγειλε τον εκφοβισμό που δέχτηκε και τον άγριο ξυλοδαρμό της και η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Οι δύο φοιτήτριες φέρονται να έχουν συλληφθεί, την ώρα που η καταγγέλλουσα κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τον υπεύθυνο καθηγητή, ο οποίος όπως η ίδια ισχυρίζεται προσπάθησε να αποσιωπήσει τον ξυλοδαρμό ώστε να μην πληγεί η εικόνα της Σχολής των ΤΕΦΑΑ.

Η φοιτήτρια, μάλιστα, ισχυρίζεται πως οι δύο συμφοιτήτριές της συνεχίζουν να την παρενοχλούν ακόμα και τώρα.

Η Κοσμήτορας της Σχολής ανέλαβε τη διενέργεια της ΕΔΕ, μετά από την εντολή που της έδωσε ο Πρύτανης, Αθανάσιος Καραμπίνης.