X

Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι αρχηγοί του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά και μετανάστες

Μετά από πέντε μήνες ερευνών η αστυνομία εξάρθρωσε το κύκλωμα, το οποίο είχε δύο πυρήνες. Τα νέα στοιχεία από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Ant1news

«Διπλόκαμο» κύκλωμα που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, καθώς και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, εξάρθρωσε η αστυνομία μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Αττική, Κορινθία και Κω.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί περισσότερα από 35 μέλη της οργάνωσης, αλλοδαποί και Έλληνες, ανάμεσά τους και τα δυο φερόμενα αρχηγικά μέλη.

Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει περισσότερα από 70 κιλά χασίς σε 15 έρευνες σε Αττική και Κορινθία και 50 στην Κω, καθώς επίσης, όπλα και πυρομαχικά.

Ο Έλληνας φερόμενος ως εγκέφαλος του Α πυρήνα είχε αναλάβει την παράνομη διακίνηση μεταναστών, ενώ ο αλλοδαπός που σύμφωνα με τους Αστυνομικούς ηγείται του Β πυρήνα ήταν υπεύθυνος για την εισαγωγή ναρκωτικών κυρίως από την Αλβανία και την διακίνηση τους στην χώρα μας.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος ερευνούσαν την υπόθεση για τουλάχιστον 5 μήνες με το κύκλωμα να απλώνει τα πλοκάμια του στα Δωδεκάνησα το τελευταίο διάστημα.

Την Τετάρτη αναμένονται οι συλληφθέντες να μεταφερθούν στην Αθήνα, ενώ θα γίνει και επίσημη ενημέρωση από την Ασφάλεια Αττικής.