X

Τζο Μπάιντεν: η οικονομική ανόρθωση της Ελλάδας επιβάλλει παραγραφή χρέους

Σε «ισχυρή Ελλάδα για ισχυρή Ευρώπη», αναφέρθηκε ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την ομιλία του στη Σύνοδο CONCORDIA, που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ant1news

Την προσπάθεια που έκανε ο ίδιος και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, για να πείσουν την Ευρώπη να βοηθήσει την Ελλάδα στην οικονομική κρίση υπογράμμισε ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κατά την ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο CONCORDIA, που συνέρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.

Υπογράμμισε δε ότι, είναι «υπέρ της οικονομικής ανόρθωσης της Ελλάδας και αυτό επιβάλλει παραγραφή του χρέους».

Ο Τζο Μπάιντεν εξήρε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, εκφράζοντας την ευαρέσκειά του που βρίσκεται στην Αθήνα.

«Είναι τιμή για μένα να βρίσκομαι εδώ», είπε και δήλωσε ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην Αθήνα, τονίζοντας ότι ξεκίνησε τα πολιτικά του βήματα από την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ.

Επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι, «η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με ισχυρή Ευρώπη», υπογραμμίζοντας ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι αναγκαία για τις ΗΠΑ, όπως είχε οραματιστεί και υλοποιήσει ο Τρούμαν το 1947 με το δόγμα του.

«Αυτό που είπε το 1947 ο Τρούμαν ισχύει και σήμερα. Οι ελεύθεροι πολίτες του κόσμου περιμένουν από μας να στηρίξουμε την ειρήνη στον κόσμο», είπε σχετικά και πρόσθεσε:

«Ο Τρούμαν είπε ότι χρειαζόμαστε μια ισχυρή Ελλάδα γιατί αυτό βοηθάει τη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Και αυτό ισχύει και σήμερα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε μάλιστα στη συνεργασία των δύο χωρών στον κόλπο της Σούδας.

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε και στην τρομοκρατία που ταλανίζει τον κόσμο και την Ευρώπη, ευχαριστώντας τους Έλληνες που «δέχτηκαν στη χώρα τους πλήθος προσφύγων».

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η προάσπιση των συμφερόντων της Ευρώπης, βοηθάει τα συμφέροντα της Αμερικής», είπε ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, κλείνοντας την ομιλία του.