X

“Παλάτι” στην Τζια για την Βασίλισσα του Μαρόκο

Η σύζυγος του Βασιλιά Μοχάμεντ αγοράζει έπαυλη στην Κέα και η φήμη του νησιού «ταξιδεύει» και εκτός Ευρώπης.

Ant1news

Ώθηση στον τουρισμό της Κέας αναμένεται να δώσει η αγορά έπαυλης από τη βασίλισσα του Μαρόκο.

Η τουριστική κίνηση στην Τζια είναι ανεβασμένη ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια, όμως η βασιλική παρουσία της Λάλα Σάλμα, (Lalla Salma) συζύγου του Βασιλιά Μοχάμεντ του 6ου αναμένεται να διαδώσει τη φήμη του πολύ πιο πέρα από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια εντυπωσιακή έπαυλη στην περιοχή Κούνδουρος, η οποία έχει κατασκευαστεί το 2008 και στοίχισε 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η έπαυλη διαθέτει επτά κρεβατοκάμαρες εννέα μπάνια, κήπο 5 στρεμμάτων, σάουνα, πισίνα, spa και εκπληκτική θέα στη θάλασσα. 

Ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου, επιβεβαίωσε την αγορά, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για μια καλή τουριστική χρονιά.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η σεζόν θα κινηθεί σε ανοδικούς ρυθμούς, στα πλαίσια της «γενικότερης ευφορίας» των τουριστικών εκτιμήσεων.

Όπως είπε ο δήμαρχος του νησιού, ένα από τα δυνατότερα στοιχεία του προορισμού είναι η σύνδεσή του με την Αθήνα. Την ίδια στιγμή, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων, η αγροτική της παραγωγή, αλλά και η γεωγραφική της τοποθεσία, αποτελούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Ο επισκέπτης στην Κέα έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί πολιτιστικά μνημεία, τέσσερις αρχαίες πόλεις, το αρχαιολογικό μουσείο και την ίδια στιγμή να περπατήσει στα πλακόστρωτα χαρτογραφημένα μονοπάτια 65 χιλιομέτρων, τα οποία μάλιστα, διέρχονται και από παραδοσιακούς οικισμούς. Εξάλλου, η Κέα, όπως είπε ο δήμαρχος, πήρε και βραβείο από την ΕΕ για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου του νησιού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το σκέλος των υποδομών, όπως είπε ο Γ. Ευαγγέλου, 200 βίλες προσφέρουν τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ενώ η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η επάρκεια νερού σε παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά και η υλοποίηση ΧΥΤΑ, είναι στην κορυφή των έργων υποδομών.