X

Σημαντική μείωση του χρόνου παραμονής βρεφών σε Έλενα και Αλεξάνδρα

Δραστικά μειώθηκε ο χρόνος παραμονής των βρεφών, για κοινωνικούς λόγους στα δύο μαιευτήρια.

Ant1news

Σε 20 έως 30 μέρες μειώθηκε ο χρόνος παραμονής των βρεφών, για κοινωνικούς λόγους, στα νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα», από τους εννέα μήνες που ήταν μέχρι πρότινος.

Ο Διοικητής των νοσοκομείων, Δημήτρης Βεζυράκης, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «χρόνιο πρόβλημα που βαίνει προς επίλυση».

«Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών και των Κοινωνικών Υπηρεσιών των δύο νοσηλευτικών Ιδρυμάτων το 40,5% των βρεφών επιστρέφουν στις οικογένειές τους και το 59,5% των βρεφών προωθούνται για οικογενειακή αποκατάσταση, μέσω των θεσμών της Αναδοχής και της Υιοθεσίας από το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού “Η Μητέρα”», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επιπλέον, γίνεται απευθείας τοποθέτηση βρεφών με εντολή της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών σε ανάδοχες οικογένειες, έπειτα από διερεύνηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, όπως σημειώνει ο Δ. Βεζυράκης, «με τη λειτουργία της Μ.ΑΝΑ. (Μονάδα Αναμονής) βρεφών στο “Έλενα Βενιζέλου” έχουμε δώσει απαντήσεις στις αναπτυξιακές ανάγκες των βρεφών, κυρίως σε ερεθίσματα, για όσο χρονικό διάστημα μείνουν κοντά μας».

Αυτήν τη στιγμή στα δύο νοσοκομεία φιλοξενούνται τέσσερα βρέφη, ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 19, έξι εκ των οποίων επέστρεψαν στις οικογένειές τους, ενώ τα υπόλοιπα εννέα μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα παιδικής προστασίας.

Το 2016 είχαν φιλοξενηθεί συνολικά 47 βρέφη, τα 19 εκ των οποίων επέστρεψαν στις οικογένειές τους και τα 28 προωθήθηκαν στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού «Η Μητέρα», για αποκατάσταση μέσω υιοθεσίας και αναδοχής.