X

Μητσοτάκης: η Κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή επαφή με την κοινωνία

Προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο Πρόεδρος της ΝΔ, επιτιθέμενος στην Κυβέρνηση για την διαπραγματευτική της τακτική, αλλά και το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια.

Ant1news

«Η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει, έρχονται νέα προαπαιτούμενα και εκπρόθεσμες τροπολογίες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος και σημείωσε ότι οι πολίτες αισθάνονται αβεβαιότητα γιατί «ο δρόμος μπροστά μας εξακολουθεί να μην είναι καθαρός».

«Είχαμε, δυστυχώς, δίκιο, όταν λέγαμε ότι, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η Κυβέρνηση, τόσο καλύτερα θα είναι για την χώρα. Καλώ τον κ. Τσίπρα, για άλλη μια φορά, να αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να αποφασίσουν. Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο καλοκαίρι και δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην συνεδρίαση των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία επανέλαβε το αίτημα του για εκλογές.

Όπως επεσήμανε, ο Πρόεδρος της ΝΔ, «ηχώρα πρέπει να βγει από το αδιέξοδο που την έχουν βάλει η ανικανότητα και ο λαϊκισμός. Η Κυβέρνηση, οχυρωμένη στην εξουσία της, επιμένει σε μια πολιτική καμένης γης. Όμως, μόνο μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, προσηλωμένη στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, μπορεί να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία της πατρίδας μας και να βάλει μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες δουλειές». 

 

«Η Κυβέρνηση, σήμερα, έχει χάσει και τους τρεις στόχους, που η ίδια είχε θέσει. Τώρα πάει να κλείσει η αξιολόγηση, με μεγάλη καθυστέρηση και, φυσικά, με νέα επώδυνα μέτρα, με ένα τέταρτο Μνημόνιο, που παλαιότερα δεν μας τα ζητούσαν, και με τεράστιο κόστος για την οικονομία. Η ποσοτική χαλάρωση, μοιάζει να απομακρύνεται. Και φυσικά στο ζήτημα του χρέους, αποκαλύπτεται όλη η επιπολαιότητα και ο οπορτουνισμός της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση αποσιωπά συστηματικά το γεγονός ότι η ίδια συμφώνησε, το Μάιο του 2016, οι αποφάσεις για το χρέος να ληφθούν μετά το τέλος του προγράμματος» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση,  ο Πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε, μεταξύ άλλων, «η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου διέψευσε ανεδαφικές ελπίδες, τις οποίες η ίδια επιπόλαια δημιούργησε. Και δεν εκπλήρωσε ούτε μία από τις αναρίθμητες υποσχέσεις που έδωσε. Ψήφισε αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας και τώρα έχει κλειστεί μέσα στα τείχη της εξουσίας. Και δεν έχει, δεν μπορεί να έχει, καμία επαφή με την πραγματική κοινωνία, που έχει αφεθεί στην τύχη της».

 

«Οι εταίροι μας δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για το πώς περνούν οι Έλληνες, αλλά για το πώς θα διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα και την υποχρέωση που έχουμε αναλάβει να επιστραφούν τα χρήματα που μας έχουν δανείσει.  Και τι κάνει ο κ. Τσίπρας για όλα αυτά; Συνεχώς υποχωρήσεις στο εξωτερικό και κακής ποιότητας πολιτική στο εσωτερικό. Όλοι πια ξέρουν ότι η διαχωριστική γραμμή Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο ούτε υπάρχει ούτε έχει κανένα νόημα. Κι, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ πάνε να ζωντανέψουν νεκρούς διχασμούς, βγαλμένους από τη μούχλα ενός μακρινού παρελθόντος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για την συμπαράσταση τους στο πένθος της οικογένειας για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού, ενώ στην διάκρεια της ομιλίας του επιτέθηκε εκ νέου στην Κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που φέρνει αλλαγές στα Πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι «το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια πρέπει να αποσυρθεί».