X

Βίντεο: ο Μανώλης Γλέζος παραμερίζει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο

Η αντίδραση Γλέζου στην προσπάθεια της Κωνσταντοπούλου να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου του Γερμανού πρέσβη στο Δίστομο.

Ant1news

Επεισόδιο προκάλεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο, επιχειρώντας να απαγορεύσει στον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της σφαγής.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας φαίνεται να στέκεται μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους και να απευθύνεται στον Γερμανό πρέσβη, εμποδίζοντάς τον να καταθέσει στεφάνι λέγοντας του ότι η Γερμανία πρέπει να καταβάλει τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων.

Εκείνος που ηρέμησε τα πνεύματα ήταν ο Μανώλης Γλέζος, δίνοντας ο ίδιος το στεφάνι στον Γερμανό πρέσβη για να το καταθέσει στο μνημείο.

Όπως ακούγεται να λέει, μάλιστα, στην ομιλία του μετά το συμβάν - καθώς ο Μανώλης Γλέζος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Διστόμου - «το παιδί του εγκληματία όσα εγκλήματα κι αν έχει κάνει ο πατέρας και η μάνα του δεν ευθύνεται για αυτά».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πλευρά της με ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook επέμεινε στην ορθότητα της κίνησης της.

«Έχει δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι με τη σημαία της φαρδιά-πλατιά επάνω στο μνημείο των σφαγιασθέντων; Δεν έχει το δικαίωμα. Την ίδια ώρα αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση να αποζημιώσει για τα εγκλήματά της. Αυτό είπα στον γερμανό πρέσβη» έγραψε.