X

Νέες απειλές του ISIS κατά πάντων

Ηχητικό μήνυμα μέσω του οποίου καλούν τους υποστηρικτές τους να επιτεθούν σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία, Αυστραλία, Ιράν, Συρία, Ιράκ και Φιλιππίνες από τους τζιχαντιστές.

Ant1news

Ηχητικό μήνυμα του εκπροσώπου του ISIS που καλεί τους μισθοφόρους του να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Ρωσία, της Αυστραλία, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν και τις Φιλιππίνες, κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, που ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου, αναρτήθηκε στο Telegram.

Το ηχητικό αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο κανάλι του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, η αυθεντικότητά του, ωστόσο, δεν έχει εξακριβωθεί.

«Ω λιοντάρια της Μοσούλης,  της Ράκα και της Ταλ Αφάρ, ο Θεός να ευλογήσει τα αγνά χέρια και τα φωτεινά σας πρόσωπα, οπλίστε ενάντια σε αυτούς που απορρίπτουν και στους αποστάτες και πολεμήστε με τη δύναμη ενός άνδρα».

Να σημειωθεί ότι ο όρος για όσους απορρίπτουν (rejectionists) χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές όταν αναφέρονται στους σιίτες μουσουλμάνους.

«Στην αδελφότητα της πίστης και στην πίστη της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ρωσίας, της Αυστραλίας και άλλων. Τα αδέλφια σας στη γη σας έχουν πράξει καλώς, οπότε πάρτε τις πράξεις τους ως μοντέλα και κάντε κι εσείς ό,τι έχουν κάνει κι αυτοί», αναφέρεται στο ηχητικό.

Να σημειωθεί ότι, επιθέσεις των οποίων την ευθύνη έχει αναλάβει ο ISIS έγιναν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού στο Ιράκ, στο Ιράν και στο Λονδίνο.