X

Στην δίνη του “κυκλώνα” η Λέσβος

Θρήνος, θλίψη και απόγνωση στα συντρίμμια της Βρίσας. Ενώ το νησί "δοκιμάζεται", οι Τούρκοι "στέλνουν βάρκες" με πρόσφυγες και εκτελούν άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή.

Ant1news

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζουν να καταφθάνουν στα νησιά του Αιγαίου πρόσφυγες. Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του αρμόδιου κυβερνητικού οργάνου οι αφίξεις των προσφύγων στα νησιά του Αιγαίου μέσα σε ένα 24ωρο έφτασαν τις 143. 

Μάλιστα, οι περισσότερες νέες αφίξεις προσφύγων καταγράφονται στην σεισμόπληκτη Λέσβο, καθώς τις τελευταίες 24 ώρες έφτασαν στο νησί 103 άτομα, την ώρα που οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά το φονικό πέρασμα του Εγκέλαδου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός προσφύγων που βρίσκονται στα νησιά είναι 8.940 άνθρωποι, ενώ σε όλη τη χώρα φιλοξενούνται 62.258 πρόσφυγες. 

 

Και ενώ η Λέσβος δοκιμάζεται από το χτύπημα του σεισμού, όπου μια γυναίκα έχασε την ζωή της και πολλοί τραυματίστηκαν, αλλά και από το προσφυγικό, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μια αδιανόητη πρόκληση, καθώς δεν δίστασαν να εκδώσουν navtex, δεσμεύοντας περιοχή δυτικά του νησιού.

Σύμφωνα με την τουρκική navtex, σήμερα θα πραγματοποιήσουν άσκηση με πραγματικά πυρά, στην περιοχή που δέσμευσαν. 

Την ίδια ώρα σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και όλες οι Μονάδες που βρίσκονται στην Λέσβο, προκειμένου να παράσχουν κάθε βοήθεια στον πληθυσμό σε περίπτωση που τους ζητηθεί.