X

Παπαζάχος στον ΑΝΤ1: κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα για τους μετασεισμούς (βίντεο)

Ο Καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την εξέλιξη του φαινομένου στην Λέσβο. Τι συμβούλευσε τους κατοίκους και τι λέει για τον πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου.

Ant1news

Την άποψη ότι η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη για μετασεισμούς στη Λέσβο εξέφρασε ο Καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανες ο Καθηγητής, το ότι οι μετασεισμοί που γίνονται στο νησί είναι μικρής έντασης δεν σημαίνει πως οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού όπως σημείωσε πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει ένας μεγάλος μετασεισμός.

Ερωτηθείς για τον πυρηνικό σταθμό που ετοιμάζουν γείτονες στο Ακούγιου και αν αυτό είναι επικίνδυνο για την Λέσβο, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως σκεπτικός αφού όπως είπε σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία που υπάρχει μεγάλος αριθμός άγνωστων ρηγμάτων θα πρέπει να γίνονται πολύ καλές μελέτες πριν κτιστεί ένας τέτοιος σταθμός.

Όσο αναφορά στην επιστολή του Χ. Σπίρτζη προς την Εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου με την οποία τονίζεται ότι οι σεισμολόγοι προκαλούν αναστάτωση στους κατοίκους της Λέσβου, με το ενδεχόμενο να συμβεί ακόμη ένας μεγάλος σεισμός ο Κώστας Παπαζάχος τόνισε πως «οι περισσότερες δηλώσεις που άκουσα συγκλίνουν στα ίδια συμπεράσματα» και πρόσθεσε πως «άκουσα φωνές από το εξωτερικό για έναν μεγάλο σεισμό στη Λέσβο καθώς επίσης και τις δηλώσεις του Δημάρχου της Άγκυρας για ξένο δάκτυλο πίσω από τον σεισμό».