X

“Επί ποδός” τα κόμματα για το Μενίδι

Συνάντηση με τον Νίκο Τόσκα είχαν βουλευτές της ΝΔ. Ποιες λύσεις πρότειναν. Την περιοχή επισκέφθηκε κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ant1news

Συνάντηση με τον Νίκο Τόσκα, τον ΓΓ του Υπ. Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στη Δυτική Αττική, είχαν ο Τομεάρχης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος αντιστοίχως.

Οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκαν για το σχέδιο ενίσχυσης της αστυνόμευσης στην περιοχή που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας επισημάνθηκε ότι:

  1. Το σχέδιο θα πρέπει να έχει διάρκεια και μόνιμο χαρακτήρα.
  2. Το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών θα πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω και αποφασιστικά, αφού δεν επαρκούν οι δυνάμεις που εξαγγέλλεται ότι θα δεσμευθούν για την επιβολή της δημόσιας τάξης στην περιοχή όπου κυριαρχεί η ανομία. Είναι, δε, απαραίτητο να μετεγκατασταθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών σε κατάλληλο κτίριο, για το οποίο, ήδη, έχουν κατατεθεί προτάσεις και το οποίο βρίσκεται εγγύτερα στην περιοχή που σήμερα αποτελεί «άβατο».  
  3. Απαραίτητες είναι οι παρεμβάσεις από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος Παρασκευόπουλου στα θέματα της προσωρινής κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και της ποινικής μεταχείρισης των ανήλικων εγκληματιών, ώστε να είναι δυνατό να παραχθούν αντεγκληματικά αποτελέσματα από την αύξηση της αστυνόμευσης.
  4. Παράλληλα, θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν οι τεράστιες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τέλος, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας επισημάνθηκε, για μια ακόμη φορά, η ανάγκη να εφαρμοστεί, στις συγκεκριμένες περιοχές, το δόγμα της μηδενικής ανοχής στην εγκληματικότητα και στην παραβατικότητα. Χωρίς ταυτόχρονα να υποτιμάται η αναγκαιότητα σύνθετων δράσεων από διάφορους κυβερνητικούς τομείς, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα αυξημένα προβλήματα της περιοχής.

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο Μενίδι

Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με επικεφαλής του Εύη Χριστοφιλοπούλου και Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, βρέθηκε σήμερα στην περιοχή των Αχαρνών και συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχο Γεώργιο Θωμά, με τον οποίο συζήτησε για το ζήτημα της εγκληματικότητας στην περιοχή. 

«Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής συνολικά έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εγκληματική συμπεριφορά οργανωμένων ομάδων. Η οπλοχρησία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το εμπόριο & η διακίνηση ναρκωτικών, η διακίνηση παράτυπων μεταναστών, οι κλοπές αυτοκινήτων, σπιτιών & καταστημάτων, η καύση καλωδίων, οι αρπαγές τσαντών, η ηχορύπανση & η συνεχής διατάραξη κοινής ησυχίας είναι φαινόμενα που οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις αδυνατούν να επιλύσουν. Όπως επεσήμανε ο Αστυνομικός Διευθυντής, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Διεύθυνση είναι η υποστελέχωσή της. Η διαθεσιμότητα της  δύναμης αγγίζει μόλις το ποσοστό του 50% έως 60% της προβλεπόμενης. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης ενώ την ίδια στιγμή η αντιμετώπιση ενός τέτοιου πολυσύνθετου προβλήματος χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο δράσης με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων και Υπηρεσιών της Πολιτείας», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.