X

Σόιμπλε: ελπίζω ότι αυτό θα είναι το τελευταίο μνημόνιο για την Ελλάδα

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε το πακέτο μεταρρυθμίσεων «φιλόδοξο». Τι απάντησε σε βουλευτή που του ζήτησε να έρθει η συμφωνία στην ολομέλεια της Bundestag.

Ant1news

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε βουλευτή του SPD που ζήτησε να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια του γερμανικού κοινοβουλίου για τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup, δήλωσε πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιφέρει αστάθεια στις αγορές.

Όπως είπε χαρακτηριστικά οι χθεσινές αποφάσεις δεν συνιστούν μεταβολή του προγράμματος και κατά συνέπεια δεν είναι απαραίτητο να επιληφθεί η ολομέλεια της Βουλής γι’ αυτές.

«Υποθέτω ότι μια τέτοια απόφαση (σ.σ. παραπομπής) από την επιτροπή προϋπολογισμού θα οδηγούσε σε νέες εντάσεις και νέα αβεβαιότητα στις αγορές», δήλωσε από το Λουξεμβούργο ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Σε κάθε περίπτωση η νέα συμφωνία αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή προϋπολογισμού της βουλής την Τετάρτη, για να αποφασιστεί αν θα παραπεμφθεί το θέμα στην ολομέλεια.

Ο Σόιμπλε υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει πολλά μέτρα, χαρακτηρίζοντας το πακέτο μεταρρυθμίσεων «φιλόδοξο». «Ελπίζω ότι το πρόγραμμα αυτό θα είναι το τελευταίο», σημείωσε, εκτιμώντας ότι οι χθεσινές αποφάσεις δεν συνιστούν μεταβολή του προγράμματος.