X

Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στην Μόρια

Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές επέστρεψαν και πάλι στην Μυτιλήνη. Γιατί απέχουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ant1news

Οριακή είναι η κατάσταση στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας, οι εργαζόμενοι του οποίου απέχουν εδώ και κάποιες εβδομάδες από τα καθήκοντά τους τα Σαββατοκύριακα και τις απογευματινές ώρες.

Η αποχή των υπαλλήλων του Κέντρου Υποδοχής και Τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων, σε συνδυασμό με τις αυξημένες προσελεύσεις των προσφύγων το τελευταίο διάστημα, έχει προκαλέσει καταστάσεις που παραπέμπουν στο καλοκαίρι του 2015.

Η καταγραφή απασχολούσε πάνω από 200 άτομα και πλέον γίνεται με 20, οι οποίοι δεν λαμβάνουν επιδόματα υπερωρίας και αμοιβές Σαββατοκύριακου.

Στο μεταξύ μόνο το τελευταίο 24ώρο έχουν φτάσει στα νησιά του Αιγαίου συνολικά 61 πρόσφυγες, οι οποίοι κρατούνται σε περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης, ενώ ακόμα 55 που περισυνελλέγησαν χθες το βράδυ στη βόρεια Λέσβο, φιλοξενούνται σε μεγάλη σκηνή υποδοχής στην Σκάλα Συκαμνιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων προκρίθηκε σαν προσωρινή λύση να μεταφερθούν στην Συκαμνιά και οι 43 της Μυτιλήνης και εκεί να κρατηθούν ως αύριο το πρωί οπότε θα υπάρξει προσπάθεια να εκκενωθούν σκηνές στην Μόρια ώστε στη συνέχεια να μετακινηθούν όλοι εκεί.