X

Ούτε η επίσκεψη Γιλντιρίμ “φρέναρε” τις προσφυγικές ροές στο Αιγαίο

Καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στα νησιά του Αιγαίου. Οι περισσότερες αφίξεις καταγράφονται στην πολύπαθη Λέσβο.

Ant1news

 

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται καθημερινά οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα και κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Το τελευταίο 24ωρο 98 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην πολύπαθη Λέσβο, σύμφωνα με την συνοπτική κατάσταση των προσφυγικών ροών και ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ πραγματοποιείται επίσκεψη στην Ελλάδα. 

Ωστόσο, άλλοι 113 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα, οριακή είναι η κατάσταση στο Κέντρο Κράτησης της Μόριας, οι εργαζόμενοι του οποίου απέχουν εδώ και κάποιες εβδομάδες από τα καθήκοντά τους τα Σαββατοκύριακα και τις απογευματινές ώρες.

Η αποχή των υπαλλήλων του Κέντρου Υποδοχής και Τακτοποίησης μεταναστών και προσφύγων, σε συνδυασμό με τις αυξημένες προσελεύσεις των προσφύγων το τελευταίο διάστημα, έχει προκαλέσει καταστάσεις που παραπέμπουν στο καλοκαίρι του 2015.

Η καταγραφή απασχολούσε πάνω από 200 άτομα και πλέον γίνεται με 20, οι οποίοι δεν λαμβάνουν επιδόματα υπερωρίας και αμοιβές Σαββατοκύριακου.