X

“Πυρά” Μόσχας κατά ΗΠΑ για κατάρριψη συριακού αεροσκάφους

Μαχητικό του συριακού στρατού κατέρριψαν οι ΗΠΑ, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας. Το σχόλιο της Συρίας.

Ant1news

Για βήμα προς επικίνδυνη κλιμάκωση προειδοποίησε η Μόσχα την Ουάσιγκτον, μετά την κατάρριψη μαχητικού του συριακού στρατού από τις ΗΠΑ.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι είναι πιθανή μια σειρά νεών αμερικανικών κυρώσεων που ενδέχεται να επιβληθούν στην Ρωσία, θα οδηγήσει σε λήψη αντιμέτρων από τη Μόσχα.

Ο Ριαμπκόφ θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τόμας Σάνον, στις 23 Ιουνίου 23 στην Αγία Πετρούπολη, για να συζητήσουν τα προβλήματα στις διμερείς τους σχέσεις.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στα πλαίσια «της συλλογικής αυτοάμυνας των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τον συνασπισμό», δηλαδή των μαχητών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

«Η αεροπορία του διεθνούς συνασπισμού έβαλε εναντίον ενός από τα μαχητικά μας αεροσκάφη στην περιοχή της Ρεσάφα, στο νότιο τμήμα της επαρχίας της Ράκα, την ώρα που εκτελούσε αποστολή κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», ανακοίνωσε από την πλευρά του ο στρατός του Άσαντ.

«Η γενική στρατιωτική διοίκηση του στρατού προειδοποιεί για σοβαρές συνέπειες αυτής της κατάφωρης επίθεσης στις προσπάθειες με στόχο την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» συμπληρώνεται στην ίδια ανακοίνωση.