X

Άγρια κόντρα από δημοσίευμα για συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτη για το “Noor 1”

Το θέμα έφθασε στην Βουλή. Η αντίδραση του Υπ. Άμυνας κι η απάντηση του Σταύρου Κοντονή, που επίσης φέρεται εμπλεκόμενος.

Ant1news

Θρυαλλίδα οξύτατης πολιτικής αντιπαράθεσης αποτέλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «το Καρφί» για τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Άμυνας με ισοβίτη στην υπόθεση του πλοίου Noor1 με στόχο, όπως αναφέρει η εφημερίδα,  κατασκευασμένη κατάθεση για την εμπλοκή του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων υπουργών, ενώ η Δημοκρατική συμπαράταξη ζητά να μάθει εάν οι κινήσεις Καμμένου ήταν σε γνώση του συμβουλίου των Φυλακών, αλλά και σε ποιο σημείο έγινε η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε ότι, «όταν κορυφαίος υπουργός φέρεται να επηρεάζει υπόθεση σε επικοινωνία με ισοβίτη τότε προκύπτει μείζον πολιτικό και θεσμικό ζήτημα».

Ο Πάνος Καμμένος μέσω twitter αναφερόμενος στο πλοίο στο οποίο εντοπίστηκαν οι 2,1 τόνοι σκληρών ναρκωτικών μίλησε για «ΝΔοοr1», ενώ ο Σταύρος Κοντονής τον οποίο επίσης εμπλέκει το δημοσίευμα μίλησε για συμφέροντα που υπαγορεύουν λόγο στα κόμματα.

Αντιπαράθεση κι εντός Βουλής

Η αντιπαράθεση έφτασε και στη Βουλή, με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να κάνει λόγο για «συμφέροντα που υπαγορεύουν λόγο στα κόμματα» και τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να του απαντά ότι «ή υπάρχει ίχνος αλήθειας και θα πρέπει να παρέμβετε όχι με χειρουργικό αλλά με απόλυτο τρόπο ή δεν ισχύουν και πρέπει να τα διαψεύσετε απόλυτα».

Δηκτικό ήταν το σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά ο οποίος αναρωτήθηκε, «πόσο άνετα αισθάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ο συνέταιρος τους στην Κυβέρνηση μιλάει με ισοβίτη; Ελπίζω να μην πει πάλι ο Καμμένος ότι το νούμερο το σχημάτισε κατά λάθος το παιδί».

Το δημοσίευμα του Unfollow

Το περιοδικό Unfollow δημοσιεύει ηχογραφημένες συνομιλίες οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο «ανοιχτό διαδίκτυο». Σε αυτές αξιωματικός του λιμενικού σώματος φέρεται να προσπαθεί να πιέσει τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την υπόθεση του Νοοr1 Ευθύμη Γιαννουσάκη, σε ψευδή κατάθεση  προκειμένου, όπως αναφέρεται,  να εμπλέξει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, σύμφωνα με το Unfollow φέρονται να υπάρχουν καταγεγραμμένες κλήσεις το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017 από το κινητό που χρησιμοποιεί ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, προς το κινητό του Ευθύμη Γιαννουσάκη.