X

Μεταφορά ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο με ελικόπτερο (βίντεο)

Άμεση παροχή βοήθειας από το Πολεμικό Ναυτικό σε άνδρα που έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο.

Ant1news

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των ελληνικών αρχών στο αίτημα για την συνδρομή ασθενούς, ο οποίος επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έπλεε περίπου 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κέρκυρας.

Αμέσως, το αίτημα από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ μεταφέρθηκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, ένα ελικόπτερο S70B - Aegean Hawk του οποίου αμέσως απογειώθηκε και έσπευσε στην περιοχή.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε το κρουαζιερόπλοιο «SEA PRINCESS», έφτασε από πάνω από το πλοίο, ένα μέλος του πληρώματος κατέβηκε και "έδεσε" το φορείο με τον ασθενή, το οποίο αργότερα με βίντσι ανέβηκε στο ελικόπτερο.

Ακολούθως, το ελικόπτερο πέταξε ως το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με το οποίο ο ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού.

 

 

 

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες Τρίτης 20 Ιουνίου 2017, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk), μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), μετέφερε ασθενή που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από το κρουαζιερόπλοιο SEA PRINCESS, σημαίας Βερμούδων, το οποίο έπλεε 30 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Κέρκυρας.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, όπου και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.