X

F-16 του ΝΑΤΟ παρενόχλησε το αεροπλάνου του Ρώσου ΥΕΘΑ (βίντεο)

Κατέγραφε την σκηνή με το κινητό του ο Σεργκέι Σοϊγκού. Συνθήκες “ψυχρού πολέμου” στις σχέσεις της Ρωσίας με την Συμμαχία.

Ant1news

Στο κόκκινο παραμένει το θερμόμετρο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, με το πεδίο της έντασης τους το τελευταίο διάσημα να επικεντρώνεται στη Βαλτική.

Τελευταίο επεισόδια αυτό με το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε χθες ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, με προορισμό το ρωσικό θύλακα του Καλίνιγραντ στη Βαλτική, το οποίο δέχτηκε παρενόχληση από νατοϊκό F-16.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Μόσχα, Αχιλλέα Πατσούκα, άμεση υπήρξε η αντίδραση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς τα δυο Su-27  που συνόδευαν το δημοφιλέστερο υπουργό της ρωσικής κυβέρνησης Σερκέι Σοϊγκού, αναχαίτισαν το νατοϊκό μαχητικό.

Αυτή ήταν η πολλοστή αερομαχία ανάμεσα σε ρωσικά και νατοϊκά μαχητικά στο FIR της Βαλτικής το τελευταίο διάστημα , με όλους να εύχονται να μην υπάρξει κάποια στιγμή η λάθος κίνηση, είτε από τη μια, είτε από την άλλη πλευρά καθώς τις συνέπειες όλοι μας μπορούμε να τις φανταστούμε.