X

Τραγωδία! Δύο νεκροί από την πτώση ελικοπτέρου στον Σχινιά

Με την βοήθεια των κατοίκων απεγκλωβίστηκε ο ένας επιβαίνων. Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας και τα αίτια της πτώσης. Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν συντριβή.

Ant1news

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης ψεκαστικού ελικοπτέρου, ιδιωτικής εταιρείας, σε υδροβιότοπο στη περιοχή του Σχινιά, λίγο πριν από τις 10 το πρωί.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα, εκ των οποίων ο ένας απεγκλωβίστηκε με την βοήθεια κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ τραυματισμένος και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Οι άλλοι δύο απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής χωρίς τις αισθήσεις τους, μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ εκεί όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. 

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχινιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής φέρεται να είναι και ο ιδιωκτήτης της εταιρείας ψεκασμού.

 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το ελικόπτερο έπεσε επειδή μπλέχτηκε σε καλώδια της ΔΕΗ. Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ελικόπτερο πέφτει με τον ίδιο τρόπο. Τον περασμένο Απρίλιο ελικόπτερο του Στρατού είχε πέσει στο Σαραντάπορο με τους τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

 

 

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο συμμετείχε σε πρόγραμμα ψεκασμών της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

«Αφού τέλειωσαν τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Ζήτησε και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου να μπει και εκείνος». Αυτό δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου έσπευσε στο σημείο. Τόνισε ακόμη πως το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας καθώς επίσης πως το ελικόπτερο έπεσε σε καλώδια της ΔΕΗ.

Βίντεο ντοκουμέντο λίγο πριν την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου

Στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο φέρεται να τραβήχτηκε λίγο πριν την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου.

Το βίντεο είναι από την live μετάδοση που έκανε στο facebook ο υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας, ο οποίος επέβαινε στο ελικόπτερο. Αρχικά φαίνεται από ψηλά ο υδροβιότοπος. Όσο προχωρά το ελικόπτερο χάνει ύψος και αυξάνει ταχύτητα. Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια, χωρίς να ακούγεται κάτι. 

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη 

«Συλλυπητήρια στις οικογένειες του χειριστή του ελικοπτέρου και του φύλακα που έχασαν τη ζωή τους στον Σχοινιά» εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ζήτησε άμεση διερεύνηση των αιτιών.

 

Την βαθιά της οδύνη για το τραγικό συμβάν εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες. Το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει αεροψεκασμό στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχινιά. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου.»