X

Χίος: με τη συνοδεία των ΜΑΤ έσπασαν την κατάληψη και μαζεύουν τα σκουπίδια

Έξι από τα δεκαεπτά απορριμματοφόρα με μόνιμο προσωπικό άρχισαν την αποκομιδή. Πως έσπασε η κατάληψη. Η καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη στάση του Δημάρχου.

Ant1news

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμμάτων στη Χίο, καθώς με συνοδεία των ΜΑΤ και υπό την προστασία τους άνοιξε το αμαξοστάσιο του δήμου Χίου στην περιοχή του Γρου κι άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων, σπάζοντας με τον τρόπο αυτό την κατάληψη και περιφρούρηση του χώρου από τους συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, η «επιχείρηση ανακατάληψης» του αμαξοστασίου έγινε στις 5.30 το πρωί της Παρασκευής, 23 Ιουνίου 2017, με την παρουσία δύναμης μιας κλούβας των ΜΑΤ και όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γιώργο Μπελέγρη.

Μετά την «επιχείρηση» της αστυνομίας από το αμαξοστάσιο βγήκαν έξι απορριμματοφόρα από το σύνολο των 17, τα οποία με πληρώματα από το μόνιμο προσωπικό άρχισαν την αποκομιδή των απορριμμάτων του νησιού.

Την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα τους κ.κ. Βουρνού και Μπελέγρη δείχνει η Λαϊκή Συσπείρωση ως υπεύθυνους της «επιχείρησης ανακατάληψης», αποδίδοντάς τους τον χαρακτηρισμό «φαρισαίοι και υποκριτές», ενώ καταγγέλλει – συνάμα – το πρωτοφανές «δήμαρχος να ηγείται της κρατικής βίας».