X

Κόντρα ΝΔ - Τόσκα για τα Εξάρχεια

Μπαράζ ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ. Αλληλοκατηγορίες και "πυρά".

Ant1news

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και της ΝΔ, με αφορμή τη συνάντηση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της εκδήλωσης συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε καυστική ανακοίνωση κατά του κ. Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε καταδικάσει δημόσια σε συνέντευξή του τη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια, ενώ ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σπεύσει να τη στηρίξει.

«Ο κ. Μητσοτάκης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ στηρίζει ή όχι τη συγκέντρωση που προανήγγειλε ο συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών στα Εξάρχεια; Η ΝΔ σχεδιάζει και άλλες δράσεις και ποιες; Ως πότε η ΝΔ θα θεωρεί τους αστυνομικούς «πελάτες» της και χειραγωγούμενα; Είναι αυτή υπεύθυνη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;» τονίζει η ανακοίνωση.

Άμεση ήταν η απάντηση από τη ΝΔ, η οποία με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι Ρόλος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν είναι η κριτική στους εκπροσώπους των αστυνομικών, αλλά  η ασφάλεια των πολιτών και η επίλυση των προβλημάτων των στελεχών της αστυνομίας, που έχουν οξυνθεί, λόγω της πρωτοφανούς ανεπάρκειας του κ. Τόσκα και της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

«Θα συνιστούσαμε στον συνομιλητή των “συλλογικοτήτων” κ. Τόσκα να ασχοληθεί, επιτέλους, σοβαρά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών από το να εκδίδει ανακοινώσεις που εκθέτουν συνολικά την Κυβέρνηση, αλλά και τον ίδιο» αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει:

«Όσον αφορά τη θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την πρωτοβουλία της ΠΟΑΣΥ,  καλούμε τον κ. Τόσκα να ξαναδιαβάσει προσεκτικά την ανακοίνωση του Κόμματος για να συνειδητοποιήσει ότι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σταθερή».

Ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση από πλευράς του Νίκου Τόσκα, στην οποία σημειώνεται: «Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από 114 λέξεις μιας ανακοίνωσης της ΝΔ, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά να απαντήσει εάν είναι υπέρ ή κατά της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια».