X

Θρήνος για τα θύματα του μοιραίου ελικοπτέρου στον Σχινιά

Φίλοι και συγγενείς των θυμάτων αδυνατούν να πιστέψουν πώς μια πτήση ρουτίνας εξελίχθηκε σε τραγωδία. Η βόλτα θανάτου και η live μετάδοση της πτώσης...

Ant1news

Βαθιά οδύνη για το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες.

Το ψεκαστικό ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει τον αεροψεκασμό στο πλαίσιο των δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχινιά όταν ένας φύλακας και ένας φοιτητής της Γεωπονικής Σχολής, ο οποίος έκανε την πρακτική του για το πτυχίο, ζήτησαν από τον πιλότο να τους κάνει μια βόλτα για να δουν την περιοχή από ψηλά.

Αυτή ήταν η βόλτα θανάτου για τον χειριστή του ελικοπτέρου, Δημήτρη Πρέντζα, συνταξιούχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας και για τον Χριστόφορο Αλέξανδρο Βουλγαρέλη, υπάλληλο ασφαλείας στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Αντιθέτως, ο 22χρονος φοιτητής κατάφερε να απεγκλωβιστεί από τα συντρίμμια και να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Φίλοι και συγγενείς των θυμάτων, αδυνατούν να πιστέψουν, πώς μια πτήση ρουτίνας για έναν έμπειρο πιλότο, εξελίχθηκε σε τραγωδία. Όσοι τον γνώριζαν μιλούν για έναν άνθρωπο που ακολουθούσε πάντα τους κανόνες.

 

Σοκαρισμένοι είναι και οι συγγενείς του νεκρού φύλακα, οι οποίοι έμαθαν την είδηση για τον θάνατό του από το… Facebook.

Άλλωστε στην προσωπική του σελίδα ο άτυχος άνδρας μετέδιδε ζωντανά τη μοιραία πτήση. Στο βίντεο ντοκουμέντο αρχικά φαίνεται από ψηλά ο υδροβιότοπος. Όσο προχωρά το ελικόπτερο χάνει ύψος και αυξάνει ταχύτητα. Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια, χωρίς να ακούγεται κάτι.

Ο άτυχος άνδρας, πατέρας ενός παιδιού 7 ετών, ασχολούνταν με το bodybuilding και είχε πολλές διακρίσεις. Μία από αυτές ήταν η κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Wabba World το έτος 2016.