X

Γέμισε φίδια η Λάρισα

Θεωρίες συνωμοσίας για τη μαζική εμφάνιση των ερπετών. Τι υποστηρίζει ο Δήμος.

Ant1news



Το πρωτοφανές, για τα τοπικά δεδομένα, φαινόμενο της εμφάνισης φιδιών, ακόμη και στο κέντρο της Λάρισας, αποτελεί εδώ και εβδομάδες θέμα συζήτησης των κατοίκων της πόλης  ενώ στα social media αναπτύσσονται και διάφορες θεωρίες συνωμοσίας.    

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου, στο δήμο Λαρισαίων, Γιώργος Ζαούτσος, μιλώντας, πάντως, στο onlarissa.gr, αφού ξεκαθαρίζει πως δεν είναι ειδικός εκτιμά ότι «ο πληθυσμός των φιδιών, αυξήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών που προηγήθηκαν. Έτσι κι αλλιώς, στο κέντρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δεν υπάρχουν χόρτα. Οι πολλές και συνεχείς βροχές ευθύνονται και για τη μεγαλύτερη βλάστηση που υπάρχει εφέτος. Οργανωμένοι και ανοργάνωτοι χώροι που ανήκουν στο δήμο, καθαρίζονται συνεχώς και με πρόγραμμα. Υπάρχουν υπάλληλοι αποκλειστικά γι’ αυτή τη δουλειά, από δύο ή τρεις σε κάθε δημοτική κοινότητα.  Το πρόβλημα είναι με τα ακαθάριστα εγκαταλελειμμένα κλειστά σπίτια και οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες των οποίων, αν και τους έχουν γίνει συστάσεις, δεν τα καθαρίζουν. Εκεί, υπάρχουν ποντίκια, οπότε εμφανίζονται και φίδια. Από τον δήμο γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν...»  

Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, πληθαίνουν και οι υποστηρικτές μίας θεωρίας συνωμοσίας η οποία θέλει τα ερπετά να ελευθερώνονται από ανθρώπινο χέρι σε διάφορα σημεία της πόλης.