X

Μήνυμα Μοσκοβισί στην Αθήνα για πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

«Η έξοδος της χώρας στις αγορές είναι πιο κοντά από ποτέ», δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, και πάλι, εκλογές.

Ant1news



Μήνυμα για την ανάγκη πλήρους υλοποίησης των ελληνικών δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις στέλνει ο Πιέρ Μοσκοβισί, λέγοντας ότι απομένει ακόμη η ψήφιση λίγων μέτρων και η τήρηση όλων των συμφωνηθέντων ενόψει της τρίτης αξιολόγησης της χώρας. 

Η Κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά για να εκμεταλλευθεί τον θετικό απόηχο του Εurogroup επισημαίνει το Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πάντως συγκεντρώνει τα πυρά της αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές είναι πιο κοντά από ποτέ. 

Μοσκοβισί: πιστή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων 

Πολύ καλά λόγια για την ελληνική οικονομία και …λίγα νέα μέτρα ενόψει της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος έχει ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος διαμηνύει στην χώρα ότι κλειδί για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα είναι η πλήρης υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων για μεταρρυθμίσεις. 

«Η διαρκής εφαρμογή βασικών μεταρρυθμίσεων και η έγκαιρη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης – η οποία θα πρέπει να στηρίξει το momentum για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την ανάκαμψη – θα στείλουν ασφαλώς ένα ισχυρό μήνυμα επιστροφής στην κανονικότητα. Υπάρχουν πολύ λίγα, σε επίπεδο νέων πολιτικών, που απαιτούν ευρεία νομοθέτηση» τονίζει ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων ΕΕ στο “Πρώτο Θέμα”. 

Τσίπρας: πιο κοντά από ποτέ η έξοδος στις αγορές 

Το Μαξίμου διαμηνύει ότι η Κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για να εκμεταλλευθεί την θετική εικόνα για την χώρα, που υπάρχει και στις διεθνείς αγορές, μετά την απόφαση του Eurogroup. Λίγες ώρες μετά και την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s, ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά προαναγγέλλει την έκδοση κρατικού ομολόγου το αμέσως επόμενο διάστημα.    

«Το σημαντικότερο στην απόφαση του Eurogroup είναι η κοινή παραδοχή ότι το πρόγραμμα τελειώνει το 2018 και η Ελλάδα θα στηριχθεί επί της ουσίας και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αυτοδύναμη έξοδο της στις αγορές. Αυτό δεν είναι ο τελικός μας στόχος; Σε αυτόν ακριβώς τον στόχο, μετά τις 15 Ιούνη, είμαστε κοντύτερα από ποτέ», υπογραμμίζει ο Πρωθυπουργός στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα”. 

Τσακαλώτος: oρθώς δεν υποχωρήσαμε το 2015 

Για αλλαγή του κλίματος συνολικά στην Ευρώπη κάνει λόγο σε άρθρο του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπερασπιζόμενος την στάση της Κυβέρνησης το καλοκαίρι του 2015. 

«Η δική μας Αριστερά δεν τα παράτησε το καλοκαίρι του 2015. Όχι μόνο γιατί δεν μπορούσαμε να αφήσουμε τα λαϊκά στρώματα στο έλεος των δεξιών δυνάμεων, αλλά επειδή θέλαμε να επηρεάσουμε τα πράγματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό είναι που διακυβεύεται στις μεγάλες κρίσεις» επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. 

Αντιπολιτευτικά πυρά 

Η αντιπολίτευση πάντως εξακολουθεί να εξαπολύει πυρά κατά της Κυβέρνησης. Από την Θεσσαλία όπου περιοδεύει, αναπτύσσοντας το σχέδιο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, επισκεπτόμενος καλλιέργειες και συνομιλώντας με αγρότες και μελισσοκόμους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές. 

Η Φώφη Γεννηματά, από την πλευρά της, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως οι κυβερνώντες «έχουν δεσμευτεί για τα επόμενα 60 χρόνια με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, έχουμε υποθηκεύσει τον δημόσιο πλούτο για τα επόμενα 99 χρόνια, έχουμε capital controls, έχουμε περικοπές και μειώσεις και δεν έχουμε πάρει τίποτα συγκεκριμένο». 

Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση έχουν δώσει ραντεβού την επόμενη Δευτέρα στην Βουλή σε μια συζήτηση για την οικονομία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.