X

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις της η ΠΟΠ-ΟΤΑ

Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε αρχικά η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΠ-ΟΤΑ. "Πυρά" από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ant1news

Στην απόφαση να αναστείλει τις κινητοποιήσεις της οδηγήθηκε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ) μία ημέρα μετά τη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ΠΟΠ-ΟΤΑ διασφάλισε τη συνέχεια της εργασίας των συμβασιούχων αλλά και τις μόνιμες θέσεις προσωπικού, στις οποίες το εργατοτεχνικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα, θα απολαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση.

Στην απόφαση της ΠΟΠ-ΟΤΑ σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις μεγάλες πόλεις, για έβδομη ημέρα με τα σκουπίδια να δημιουργούν "βουνά".  

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ από πλευράς της καταγγέλλει την «ανύπαρκτη και απούσα από τις κινητοποιήσεις ΠΟΠ-ΟΤΑ που δήθεν εξαγγέλλει την αναστολή των κινητοποιήσεων».

«Για μια ακόμα φορά η ΠΟΠ-ΟΤΑ επιβεβαιώνει τον εργοδοτικό-κυβερνητικό και κυρίως διασπαστικό της ρόλο, ανακοινώνοντας σε διάφορα Μ.Μ.Ε. ότι έληξαν οι κινητοποιήσεις για τους συναδέλφους συμβασιούχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζοντας ότι η ΠΟΠ, «μια Ομοσπονδία των 300 Μελών, που δεν είχε καμιά συμμετοχή στην αγωνιστική δράση όλη αυτή την περίοδο, δεν δικαιούται να ομιλεί για τους αγώνες των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολύ περισσότερο είναι καταδικαστέα η προβοκατόρικη ανακοίνωση που εξέδωσε με στόχο να δημιουργήσει σύγχυση και αποπροσανατολισμό».

Η ρύθμιση θα προβλέπει την διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας στους ΟΤΑ και την παράταση των συμβάσεων για όλους τους συμβασιούχους καθαριότητας μέχρι την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων με τους επιτυχόντες του διαγωνισμού.