X

Στο… “κενό” το άνοιγμα Τσίπρα προς την κεντροαριστερά

"Πόρτα" από το ΠΑΣΟΚ στην προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης. Δηκτικό σχόλιο από το ΚΚΕ.

Ant1news



Στο κενό έπεσε η έμμεση πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ για «διάλογο για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων».

«Δεν συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις» απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη. «Διαπάλη για το ποιος θα ηγεμονεύσει στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς», βλέπει το ΚΚΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «θα χαιρόμασταν ειλικρινά εάν το ΠΑΣΟΚ έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, για την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης μετά το τέλος των μνημονίων.  «Εμείς, πάντως, θα είμαστε εκεί. Αλλά νομίζω ότι έχει πολύ σοβαρά προβλήματα να λύσει για να φτάσει μέχρι εκεί» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

ΠΑΣΟΚ: δεν συμμετέχουμε σε αδύναμες κυβερνήσεις

Αρνητική ήταν η απάντηση από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ στο άνοιγμα Τσίπρα.

«Η Φώφη Γενηματά το είπε και χθες και το εννοεί: Δεν θα συμμετέχουμε σε αδύναμες Κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν την χώρα μέσα σε καθεστώς πόλωσης σε νέα αδιέξοδα. Το μοντέλο αυτό - όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση - έχει αποτύχει. Και αυτό ισχύει τόσο για τον κ Τσίπρα, όσο και για τον κ Μητσοτάκη. Χρειάζεται εθνική συνεννόηση, εθνική γραμμή και Κυβέρνηση ευρείας, λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη.                                               

«Με την ευκαιρία να επισημάνουμε και πάλι ότι η διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του ακροδεξιού συνεταίρου του έχει τόση σχέση με την αριστερά, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο» καταλήγει το Γραφείο Τύπου Του ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ: εντείνεται η διαπάλη για την ηγεμονία της κεντροαριστεράς

«Μετά τις αγορές που θα "χόρευαν πεντοζάλη", ο κύριος Τσίπρας έφτασε στο σημείο να αναγορεύει σε υπέρτατο κριτή της πολιτικής του, τις αγορές και τους επενδυτές, δηλαδή τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Και είναι πολύ λογικό να διεκδικεί καλό βαθμό από αυτούς, από τη στιγμή που στο λαό φορτώνει αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Επίσης, είναι πολύ λογικό», κατά τον Περισσό, «το άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ, τη θέση του οποίου έχει επάξια καταλάβει, ενώ εντείνεται η μεταξύ τους διαπάλη για το ποιος θα ηγεμονεύσει στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς».